Article image

Podržel nás Špit, chválil gólmana kouč Šilhavý

Team logo Team logo
FK Mladá Boleslav FK Jablonec
1:1
Synot liga, 28. kolo ne 17. 5. 2015, 18:00
Reportáž

Konečnou remízu 1:1 v nedělním utkání v Mladé Boleslavi hodnotí trenéři, domácí Karel Jarolím a hostující Jaroslav Šilhavý.

Jabloneckého kouče Jaroslava Šilhavého zarazil výkon v prvním poločase. „Vstup do zápasu se nám příliš nevydařil. Byli jsme bez pohybu, prohrávali jsme souboje a měli tam spoustu nepřesností. Navíc jsme dostali poměrně laciný gól a Boleslav nás dál tlačila. Soupeři jsou navíc už po těch vzájemných zápasech už dost přečtení. První poločas jsme naštěstí uhájili s jednobrankovým mankem a druhý poločas se nám podařilo se zlepšit. Brankář Špit nás podržel, chytil snad dva tutové góly a počínal si velice jistě. I poté jsme se ale dostávali do brankových příležitostí, měli jsme jich tam docela dost, ale remíza je nakonec asi spravedlivá,“ zhodnotil nedělní duel kouč Jablonce.

Trenér BAUMITu pak vysvětloval novinářům poločasové střídání brankářů. „Byly to zdravotní důvody u Vlasty Hrubého. Před půlí jsme jsme tam hráli malou domů, byly tam trochu zmatky a tam se to stalo. Snad to nebude nic vážného,“ uvedl Šilhavý a dál vysvětloval svůj záměr na postu pravého obránce, který v Boleslavi odehrál nečekaně Masopust. „Tuhle změnu jsme udělali úmyslně. Chtěli jsme herně vytížit a zjistit jak by to odehrál Masopust. S jeho rychlostí a důrazem to nezvládl špatně, je to takový výhled do budoucna a alternativa pro nás,“ dodal na závěr kouč BAUMITu.

Mladoboleslavský trenér Karel Jarolím měl po zápase těžkou hlavu. Jeho tým nemá ještě jistou čtvrtou příčku a dnešní remízou si opět příliš nepomohl. „Nehodnotí se mi to dobře. V krátké době s Jabloncem třetí zápas. První zápasy jsme prohráli po našich chybách, tomu jsme se chtěli dnes vyvarovat. Dostali jsme se do vedení, ofenzívu Jablonce jsme dokázali eliminovat. Pak tam však byla pětiminutovka hostů a Jablonci se povedlo srovnat. Bohužel za stavu 1:1 Zahustel i Vacek neproměnili své vyložené šance. Je to pro nás velká ztráta,“ konstatoval smutně Jarolím.

Na Boleslav tak v tabulce doráží dál soupeři, kteří cítí šanci na pohárové umístění. „Jsou za námi. Vítězství by nám dnes pomohlo a jejich atak bychom tím eliminovali, takhle ty mužstva pod námi stále cítí šanci,“ uznal kouč Boleslavi.


Author Redakce
Sdílet článek