Article image

Jablonec míří v ligové soutěži znovu do Boleslavi

Team logo Team logo
FK Mladá Boleslav FK Jablonec
1:1
Synot liga, 28. kolo ne 17. 5. 2015, 18:00
Reportáž

Po čtyřech dnech se jablonečtí fotbalisté opět postaví stejnému soupeři. V rámci 28. kola SYNOT ligy opět poměříme síly s Jarolímovou Mladou Boleslaví.

Tým z města automobilů se s naším Jabloncem utká už počtvrté v probíhající sezoně. V lize ani dvou pohárových duelech na nás Středočeši prozatím recept nenašli, všechny zápasy zvládl jablonecký BAUMIT ke své spokojenosti. V lize jsme už napodzim doma zvítězili 1:0 gólem Mingazova, na jaře jsme se na jejich stadionu radovali v prvním pohárovém semifinále z výhry 2:1, a za sebou už máme také středeční odvetu Poháru FAČR, i tu jsme zvládli vítězně a po Gregušově gólu 1:0 jsme postoupili přes mladoboleslavské do vytouženého finále. Už po čtyřech dnech se ale stejnému soupeři postavíme znovu, tentokrát na jeho stadionu.

Jarolímův celek si drží čtvrtou příčku zaručující předkolo Evropské ligy, jenže bodový náskok, který měl v průběhu jara se teď, tři kola před koncem soutěže, výrazně snížil. Na Boleslav tak z pátého místa dotírá jen s dvoubodovou ztrátou Příbram, bez šance nejsou ještě ani týmy Teplic či Dukly. Ti všichni zároveň cítí, že se nakonec může i pátá příčka ligové tabulky stát vstupenkou do pohárové Evropy, ale to jen za předpokladu, že finále domácího poháru ovládne právě náš Jablonec. Boleslavští fotbalisté tak musí v domácím prostředí bodovat, tak aby o svou vysněnou čtvrtou příčku nakonec ještě nepřišli.

Jablonec má již třetí pozici zaručující účast v třetím předkole Evropské ligy jasnou. Naši fotbalisté ale mohou stále pošilhávat i po druhém místě, musejí ale spoléhat už na případné zaváhání pražské Sparty, na kterou ztrácí tři body. „My se připravujeme dál podobně jako na minulé zápasy. Nadále pilujeme věci, které se nám osvědčily v předchozích zápasech a věříme, že i tentokrát je budeme schopni použít tak, abychom i v neděli v Boleslavi byli úspěšní,“ říká před zápas v Boleslavi asistent hlavního kouče BAUMITu Jiří Chytrý.

Jablonečtí si zároveň mohou v nedělním zápase rekognoskovat terén na stadionu v Mladé Boleslavi, za necelých čtrnáct dní je totiž na stejném pažitu čeká očekávané finále poháru s rivalem z Liberce!


Utkání začíná v neděli 17. května od 18 hodin v Mladé Boleslavi

Rozhodčí: Královec – Kotík, Nádvorník

Delegát: Lávička


Author Jan Bendl
Sdílet článek