Article image

Proč zdobí jablonecké hráče husté vousy?

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Mladá Boleslav
1:0
Pohár FAČR, SF2 st 13. 5. 2015, 17:30
Reportáž

Pozápasové rozhovory s Vítem Benešem a středopolařem Danielem Rossim po postupu do finále Poháru FAČR odhalily i to, proč zdobí některé tváře hráčů husté vousy.

Zarostlý Vít Beneš si Liberec do finále přál

Jaká byla taktika na odvetný zápas s Boleslaví?

Dneska to bylo fakt těžký. Bylo vedro a poměrně špatně se nám běhalo. Chtěli jsme ale hrát ze zajištěné obrany, neobdržet branku a zkusit nějaké brejky. Jeden takový se nám i v závěru povedlo dotáhnout do gólu, takže můžeme být spokojeni.

Co pro vás účast ve finále poháru znamená?

Je to takové potvrzení celé úspěšné sezony. V lize už máme třetí místo jisté, a teď budeme chtít vyhrát ještě pohár!

V SYNOT lize na Spartu na druhé příčce už si nevěříte?

My chceme vyhrát každej zápas. Ale uvidíme, třeba nás Sparta ještě překvapí nějakou ztrátou, a my se toho pokusíme využít.

Ve finále vás čeká rival z Liberce, co tomu říkáš?

Já osobně jsem si přál, aby Liberec tu odvetu v Teplicích zvládnul. Protože pro nás i pro naše fanoušky to bude v samotném finále velké zpestření. Čeká nás v krátké době další Podještědské derby!

Tváře několika jabloneckých fotbalistů včetně tebe zdobí husté vousy, oč jde?

S pár klukama jsme si říkali už po čtvrtfinále poháru, že až do konce naší účasti v poháru si necháme fousy. Většinou se to dělá na ligu, ale pro nás byl teď triumf v poháru a ten chceme zvednout nad hlavu!

Kdo všechno se přidal?

Ještě Filip Novák a Martin Pospíšil. Byl to ještě i Kopy (Jan Kopic), ale tomu to moc neroste a Doli (Martin Doležal), ale ten už to shodil.


Oba semifinálové zápasy jsme odehráli velmi dobře a těším se na finále, řekl po utkání brazilský záložník Daniel Rossi

Svým výkonem proti Liberci sis řekl o místo v základní sestavě. Jak se ti hrálo?

Každý hráč vám řekne, že chce pravidelně hrát a ani já nejsem výjimkou a za tu dnešní šanci jsem rád. Hodně jsem trénoval a po stránce fyzické jsem stoprocentně připravený. Čekal jsem na svou příležitost a nakonec přišla. Dneska se mi hrálo docela dobře. Hrál jsem trošku výš a čekal jsem na brejky.Hlavní je, že jsme vyhráli a postoupili do finále. A co se týká mě, tak jsem hrál 90 minut, takže jsem spokojený.

Oba zápasy jste vyhráli a to vám zajistilo postup.

Je to tak. V obou jsme měli hodně šancí a je škoda, že jsme je neproměnili. V tom dnešním šel Mingazov v první půli sám na brankáře a ve druhé Pospíšil. Navíc jsme ještě nastřelili dvě tyče.

V neděli jste vyhráli nad Libercem, dneska jste postoupili do finále. V čem byl mezi těmito zápasy největší rozdíl?

V neděli jsme porazili souseda a pro nás a fanoušky je vítězství nad Libercem velkým úspěchem. Dnešní zápas s Boleslaví byl druhý vzájemný a dá se říct, že v Jablonci se odehrál druhý poločas. V Boleslavi jsme dali dvě branky a dneska jsme věděli, že nesmíme gól dostat. Nakonec jsme na závěr gól dali my, takže jsme stoprocentně spokojení.

Bylo vidět, že Boleslav ještě postup nevzdala.

Je to tak. Čekali jsme, že hráči budou dobře kombinovat a navíc dlouhými balony hledat Wágnera. Dávali míče za obranu a to bylo hodně nepříjemné. V obranné fázi jsme museli být víc kompaktní. Čekali jsme na ně a spoléhali na brejky. Škoda jen, že aspoň jeden nevyšel. Celkově si myslím, že jsme oba semifinálové zápasy odehráli velmi dobře.

Ve finále si to rozdáme s Libercem!

Derby s Libercem je samozřejmě zajímavější pro diváky. Rád vzpomínám na poslední finále v Chomutově před dvěma roky. Mělo skvělou atmosféru a navíc jsme vyhráli. Pro mě to byl obrovský zážitek a rád bych si to zopakoval.


Author Redakce
Sdílet článek