Article image

Spokojený Šilhavý bere postup i finále s Libercem

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Mladá Boleslav
1:0
Pohár FAČR, SF2 st 13. 5. 2015, 17:30
Reportáž

Jaroslav Šilhavý dovedl jablonecký BAUMIT k šesté účasti do finále české pohárové soutěže. Po vítězném zápase s Mladou Boleslaví si užíval oslav s fanoušky i se svými svěřenci v hráčské kabině.

Trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím viděl příčinu vyřazení jeho týmu už v prvním zápase semifinále v Mladé Boleslavi. „O postupujícím rozhodl už první zápas doma. Jablonec jsme tam pustili do vedení, ikdyž i tam jsme mohli uhrát lepší výsledek,“ ohlédl se čtrnáct dní zpět kouč Boleslavi. „K odvetě do Jablonce jsme jeli s tím, že se pokusíme překvapit soupeře, což se ale nestalo. Měli jsme problémy se standardními situacemi domácích. Dokázali jsme si i tady vypracovat příležitosti. Jablonec těžil z toho, že jsme mu dopřávali šance, tak jako tomu bylo v závěru. Nic to nemění na tom, že Jablonec jde dál a postupuje do finále," konstatoval stroze Jarolím.

Na jablonecké straně musel být s postupem do finále spokojen kouč BAUMITu Jaroslav Šilhavý. „Jsem rád, že jsme potvrdili výsledek z Boleslavi i doma. Nerodilo se to dnes ale vůbec lehce, Boleslav si byla vědoma prvního výsledku a chtěla hrát dopředu. V druhém poločase jsme dělali spoustu nevynucených chyb. I přesto jsme si vytvořili dvě tři tutové šance. Až do konce jsme žili v nejistotě. Soupeř vrhl všechny síly do útoku,“ nebyl ani v průběhu zápasu klidný jablonecký kouč.

„Naplnili jsme taktiku, kterou jsme si předsevzali a dali nakonec i tu vítěznou branku,“ těšilo kouče. Jabloneckého lodivoda neméně těší, že jeho tým si to v třaskavém derby o pohárovou trofej rozdá právě s rivalským Slovanem Liberec. „Z pohledu atraktivnosti finále, bude derby pro všechny lepší zápas. My to bereme a těšíme se na to,“ uzavřel tiskovou konferenci spokojený Šilhavý.


Author Jan Bendl
Sdílet článek