Article image

Boj o finále poháru: Jablonec jde proti Boleslavi

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Mladá Boleslav
1:0
Pohár FAČR, SF2 st 13. 5. 2015, 17:30
Reportáž

Jablonečtí fotbalisté ve středu nastoupí k odvetnému zápasu semifinále Poháru FAČR. Na Střelnici budou bojovat o případné finále celé soutěže proti Mladé Boleslavi.

První semifinále se odehrálo ve městě automobilů před čtrnácti dny a skončilo slibným vítězstvím Jablonce 2:1. BAUMIT vedl po gólech Mingazova a Kopice už 2:0, ale za hosty snižoval ještě do poločasu Zahustel. Slibný výsledek před středeční odvetou těší hlavního kouče Jaroslava Šilhavého, který věří v postup našich barev. „V pohárové matematice je první výsledek pro nás příznivý. Ve fotbale je sice možné všechno, já ale pevně věřím, že to zvládneme a postoupíme. Výsledek z prvního zápasu přece nemůžeme promrhat, navíc doma před naším publikem, které nás určitě požene,“ uvedl Šilhavý.

Na pozoru se má před středeční odvetou i stoper Luděk Pernica. „První výsledek je dobrý, ale pozor, Boleslav je silný soupeř! Jak se říká, jsme teprve v poločase a musíme se plně koncentrovat na středu. Musíme do toho dát všechno a postoupit, což si tady všichni přejeme,“ přidal hlas z jablonecké kabiny 24-letý obránce.

S mladoboleslavskými fotbalisty se střetneme v tomto týdnu nezvykle hned dvakrát, nejdříve ve středu v pohárové odvetě, za další čtyři dny se utkáme znovu, tentokrát v Boleslavi v rámci 28. kola Synot ligy. Kouč Mladé Boleslavi Karel Jarolím připravuje své svěřence na dvojzápas s Jabloncem a nejprve vzhlíží k pohárové odvetě. „Každý zápas je jiný, do Jablonce pojedeme s cílem pokusit se vstřelit branku a v ten moment by se ten zápas mohl vyvíjet jinak. Zbraně rozhodně dopředu neskládáme, ikdyž pro nás ta výchozí pozice není dobrá,“ konstatoval mladoboleslavský kouč.

Cesty obou klubů letošním Pohárem FAČR až k samotnému vrcholu vedly následovně. Boleslav vyřadila Štěchovice, Žižkov a Slovácko. Jablonec si poradil s Chomutovem, Dobrovicemi, Bohemians 1905 a pražskou Spartou.

Úspěšnější ze středečního klání si zahraje finále celé tuzemské pohárové soutěže!


Utkání začíná ve středu 13. května od 17:30 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Orel - Jiřík, Urban

Delegát: Petřík


Author Jan Bendl
Sdílet článek