Article image

Frustrovaní hráči žehrali na neproměněné šance

Team logo Team logo
FK Teplice FK Jablonec
1:1
Synot liga, 26. kolo ne 3. 5. 2015, 17:00
Reportáž

Bezmoc a vztek cloumaly hráči jabloneckého týmu po vyrovnání v nastaveném čase. Z pozápasových rozhovorů s Jánem Gregušem a Filipem Novákem čiší naštvanost na neproměněné jablonecké šance.

Nazlobený Ján Greguš: Kdybychom proměnili šance, nemuseli bychom se o gólu v prodloužení vůbec bavit

Jak jsi viděl dnešní zápas?

Dneska jsme měli jednoznačně vyhrát, a kdyby to bylo tři, čtyři nula, nikdo by se asi nedivil. A ten konec? Radši o tom nemluvit!

Vy jste v první půli nastřelili dvě břevna, neproměnili penaltu a zahodili další šance. Bylo to o poločase v šatně hodně bouřlivé?

Při těch šancích šlo vyloženě o koncentraci, abychom ty góly dali. Tu jsme v rozhodujících chvílích neměli. A na tohle nás trenér upozorňoval.

Vraťme se k té tvoji gólové situaci. Přemýšlel jsi, že bys v tu chvíli ještě přihrával?

Myslím si, že tam z pravé strany nabíhal Kopi (Kopic). Ale když jsem viděl, že ho obránce zavřel, tak jsem zkusil vystřelit pod břevno a vyšlo to.

Mohl bys popsat tu situaci v prodloužení, po které domácí dali vyrovnávací gól?

Do našeho vápna šel i domácí gólman a byli v něm všichni hráči. Vůbec nevím, co všechno se tam stalo, ale tohle jsme neměli dopustit! Můžeme být naštvaní jen sami na sebe!

Neměli jste tam Romerovi víc pomoci?

Teď je těžké k tomu něco říct. Kdyby nepřišel faul, tak tam ten hráč centroval. Ale kdybychom proměnili šance, nemuseli bychom se o tomhle bavit.

Čekal jsi, že se ten zápas může ještě takhle zvrtnout? Nepodcenili jste to?

Neřekl bych, že jsme to podcenili. Po celý zápas jsme chodili do osobních soubojů a všechno dohrávali agresivně. Ale zahazováním šancí jsme asi urazili štěstí a domácí nakonec vyrovnali.

Remíza vám v boji se Spartou o druhé místo moc nepomohla.

Těžko říct. Chceme jít zápas od zápasu a uvidíme, jak to dopadne na konci. Naší úlohou je vyhrát každý zápas.


Naší lehkovážností jsme Teplicím odevzdali tři body, nebral si po zápase servítky obránce Filip Novák

Filipe, nejdřív se vraťme k té tvé neproměněné penaltě. Co se tam stalo?

Chtěl jsem střelu tlačit nahoru, ale ten dnešní balon je jinej, než s kterým hrajeme jinde a šlo to moc nahoru. Jsem na sebe naštvaný, ale život jde dál.

V čem byl míč jiný?

Tenhle byl hodně pěnový. Ale na to se nechci vymlouvat. Tohle se stává lepším hráčům, než jsme já. My jsme měli dát daleko víc jiných gólů a byl by klid.

Utkání jste měli ve své moci a utkání jste mohli dohrát v klidu, to byste však museli proměňovat šance.

Přesně tak. Co víc chceme. Dvě břevna, zahozená penalta, a další vyloženky měl Doli (Doleža), Crnky (Crnkič) a Kopi (Kopic). V druhé půli hrají domácí o deseti a my nedáme pojišťovací gól. Můžeme být nazlobení jen sami na sebe.

Co Teplice?

Hráči Teplic se soustředili jen na brejky a v závěru z naší chyby skórovali.

Co se tam v závěru stalo?

Nevím. Domácí hráč rozehrál standardku na přední tyč, tam to někdo prodloužil a byl z toho zbytečný gól. Tohle si musíme pohlídat.

Dostat v poslední minutě prodloužení gól, to musí být hodně frustrující.

To je pravda. Já se s nikým nechci a nebudu nějakou dobu bavit. Jsem hodně na…. . Všichni víme, že jsme tady neodvedli všechno. Naší lehkovážností jsme Teplicím odevzdali tři body.


Author Jan Bendl
Sdílet článek