Article image

Šilhavý: Pohrdli jsme šancemi na zvýšení

Team logo Team logo
FK Teplice FK Jablonec
1:1
Synot liga, 26. kolo ne 3. 5. 2015, 17:00
Reportáž

Velké množství neproměněných šancí, luxus v podobě neproměněné penalty a vyrovnávací branku z nastavení proti oslabenému soupeři, to vše musel v zápase v Teplicích zkousávat hlavní kouč Jaroslav Šilhavý.

Teplický trenér Petr Rada nakonec přirovnal vyrovnávací branku svých svěřenců z nastavení, jako kdyby jeho tým bral zvítězil. „Těší mě ten výkon do poslední minuty, ten bod má pro nás cenu, jako vítězství,“ říkal s úsměvem na pozápasové tiskové konferenci.

„Do zápasu jsme vstoupili aktivně. Pak měl ale Jablonec dvě šance, které skončily břevnem. Přečkali jsme i penaltu. Do druhé půle jsem hráče upozorňoval, že nesmíme Jablonci dát prostor, jinak toho využije. Gól jsme paradoxně dostali z naší výhody a standardky, navíc jsme to ještě odnesli vyloučením,“ řekl k průběhu zápasu Rada a pokračoval. „Vyšly nám změny. I závěrečnou standardku jsme vyřešili dobře, hráli jsme už vabank, šel tam i gólman. Musíme mít ale takový přístup trvalý,“ přál si kouč po konečné remíze s Jabloncem.

Jablonecký stratég Jaroslav Šilhavý srovnával výkon Teplic z pohárové utkání FAČR v Liberci s tím dnešním. „Teplice hrály oproti poháru v Liberci svižně. Do zápasu vstoupily dobře, s nasazením, vyhrávaly osobní souboje, ale šance jsme měli my. Jenže my jsme svou situaci v zápase nezvládli,“ litoval kouč Jablonce. „Nemůžeme prostě neproměnit tolik šancí a navíc ještě nedat penaltu. I přesto jsme se dostali do vedení a hráli do konce zápasu proti deseti, jenže druhý gól se nám přidat nepodařilo. Bránící se Teplice spoléhaly na brejky a standardní situace a jednu takovou v samotném závěru skutečné využily. Za ztrátu si můžeme sami, byli jsme potrestaní asi za to, jak jsme svými šancemi na zvýšení pohrdali,“ žehral na neproměněné příležitosti kouč BAUMITu.

V boji o druhé míst tak jablonecký tým ztratil. „S tímhle stylem a neproměnováním šancí to úplně jednoduché nebude,“ dodal Šilhavý. Do konce soutěžního ročníku zbývají odehrát poslední čtyři kola.


Author Jan Bendl
Sdílet článek