Article image

SYNOT liga: Jablonec míří na teplická Stínadla

Team logo Team logo
FK Teplice FK Jablonec
1:1
Synot liga, 26. kolo ne 3. 5. 2015, 17:00
Reportáž

Ve 26. kole SYNOT ligy čeká jablonecký tým souboj na hřišti prozatím sedmých Teplic. Malé severočeské derby na Stínadlech startuje v neděli úderem 17 hodiny.

Fotbalisté z lázeňského města museli řešit těsně před startem jara nečekanou výpověď trenéra Ščasného, kterého na lavičce bleskově nahradil Petr Rada. Převzít tým pár dní před ostrým ligovým startem se však známému bouřlivákovi povedlo, v prvních třech jarních kolech tepličtí fotbalisté totiž neprohráli. V dalším průběhu se už ale žlutomodří dopouštěli poměrně nevyrovnaných výkonů. Teplice jsou schopné rozdrtit doma ambiciózní Boleslav 5:0, ale třeba také prohrát před vlastními fanoušky s Brnem 0:1.

Naposledy podobnou nevyrovnanost poznali v Poháru FAČR. Ve čtvrtfinále dokázali senzačně vyřadit lídra z Plzně na penalty, jenže v prvním semifinále dostali v úterý tvrdý direkt 0:3 v Liberci.

Tepličtí cítili šanci na pohárovou Evropu, jenže v lize je jim čtvrtá příčka vzdálená už na sedm bodů a v tuzemské pohárové soutěži FAČR by v domácí odvetě museli předvést proti Liberci nevídaný obrat. Další možností pro fotbalisty ze Stínadel reálně zůstává, že do pohárové Evropy půjde ještě pátý tým ligové soutěže. Teplický záložník Štěpán Vachoušek přiznává, že jeho tým posledními zápasy tvrdě narazil. „Spadli jsme na zem, musíme se teď o to víc snažit ve zbytku ligy,“ pronesl jeden z nejzkušenějších hráčů Teplic po pohárové porážce v Liberci.

Také jablonečtí fotbalisté v tomto týdnu zahájili semifinálové boje v Poháru FAČR. Oproti Teplicím se nám ale úvodní duel podařil, svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého si z Mladé Boleslavi přivezli nadějné vítězství 2:1! Jablonec tak dál statečně bojuje na obou frontách, nyní se pokusí vytvořit v ligovém zápase tlak na druhé místo, na kterém dohání čtyřbodové manko pražské Sparty. „Čeká nás silný soupeř, to ukázali v nedávných třech zápasech s Plzní, kde jim byli minimálně rovnocenným soupeřem. Jsou enormně silní v ofenzivě, kde dokáží v jednom zápase nastřílet i čtyři pět branek,“ říká k teplické hře asistent trenéra Jiří Chytrý.

Jaký tedy bude recept na úspěch na teplických Stínadlech? „Pokusíme se těžit z naší kvality. Cesta by mohla vést přes jejich defenzívu, někdy se totiž nechávají strhnout jejich útočnou hrou, nejsou pak úplně kompaktní a disciplinovaní,“ prozrazuje Chytrý.

V teplickém kádru na jaře září útočný objev Roman Potočný, jablonečtí trenéři neplánují ale ani tentokrát žádné speciální pokyny speciálně k jednomu hráči soupeře. „Proti nikomu, ani proti Teplicím se nebudeme připravovat na jednoho hráče, příprava bude na tým jako celek,“ konstatuje jablonecký asistent.

V podzimním zápase padlo na Střelnici úctyhodných šest branek. BAUMIT nejdříve ztratil dvoubrankové vedení, nakonec se ale radoval z vítězství 4:2.

Domácím bude v nedělním zápase scházet David Jablonský a Jan Krob, oba pykají za osmou žlutou kartu v sezoně.


Utkání začíná v neděli 3. května od 17 hodin na Stínadlech v Teplicích

Rozhodčí: Prosche – Paták, Kříž

Delegát: Krondl


Author Jan Bendl
Sdílet článek