Article image

Anglický týden zakončí BAUMIT na Dukle

Team logo Team logo
FK Dukla Praha FK Jablonec
1:0
Synot liga, 24. kolo so 18. 4. 2015, 17:00
Reportáž

Anglický týden opepřený úterním postupem do závěrečné fáze domácího poháru zakončí jablonečtí fotbalisté sobotním ligovým duelem na hřišti Dukly Praha.

Pražané přečkali zimní přestávku na devátém místě tabulky. Trenéra Luboše Kozla po podzimu trápila hlavně chabá efektivita jeho svěřenců. Na jaře však hráči bývalého vojenského klubu prohráli jen dvakrát a to ještě s týmy z prvních dvou míst ligové tabulky. Po bitvě padli doma s Plzní 2:3 a na Spartě prohráli 0:3. V posledním kole se tým z Julisky radoval z vítězství 2:1 na hřišti Vysočiny Jihlava a na jaře si tak připsal do tabulky už jedenáct bodů. „Dukla má konsolidovaný tým a dokáže hrát velice kvalitně s míčem. Navíc v domácím prostředí už dokázala porazit a potrápit nejednoho favorita,“ varuje před sobotním soupeřem asistent hlavního kouče Jablonce Jiří Chytrý.

Jablonec odehraje v tomto týdnu již třetí utkání. Herně sice tolik nepřesvědčil v lize s Hradcem Králové, ikdyž konečné skore 4:0 mluví jinak. V úterý však po dobrém výkonu vyřadil z domácí pohárové soutěže obhájce trofeje pražskou Spartu po vítězství 2:0. „U nás je nálada pozitivní, pomáhají tomu i poslední naše výsledky,“ přibližuje atmosféru v jabloneckém týmu dále Chytrý. „Jsme spokojeni, nesmí nás to ale uchlácholit. Na Dukle nás totiž nečeká nic lehkého, opak bude totiž pravdou. Musíme se plně zkoncentrovat a věříme, že pokud podáme takový výkon jako naposledy proti Spartě, tak jsme schopni tam uspět,“ řekl k sobotnímu duelu na pražské Julisce jablonecký asistent.

Trenéři se budou muset v tomto zápase obejít bez vykartovaného Romery, který do Jablonce zamířil právě z pražské Dukly a tamní prostředí velmi dobře zná. „Na jeho místě jsme si už se Spartou vyzkoušeli Marka Kyselu. Bylo pro nás pozitivní zjištění, že to těžké utkání zvládl a věříme, že to nyní zopakuje,“ prozrazuje Chytrý přichystanou alternativu na pravé straně jablonecké obrany.

Nejvyššího vítězství v letošní sezoně dosáhl BAUMIT právě proti Dukle, její konto zatížil v podzimním domácím zápase hned půltuctem branek v síti brankáře Rady, jablonečtí fanoušci se tak radovali z rekordní výhry 6:0!

Utkání začíná v sobotu 18. dubna od 17 hodin na Julisce v Praze

Rozhodčí: Příhoda – Mokrusch, Jiřík

Delegát: Chytil


Author Jan Bendl
Sdílet článek