Article image

Vlastňák Lengyela nám pomohl, shodli se hráči

Team logo Team logo
SK Dynamo Č. Budějovice FK Jablonec
0:3
Synot liga, 22. kolo so 4. 4. 2015, 17:00
Reportáž

Přímý aktéři sobotního zápasu v Českých Budějovicích útočník Martin Doležal a záložník Jan Kopic se shodli, pomohl nám vlastní gól Budějovic.

Útočník Martin Doležal: Nebýt toho vlastního gólu, tak nevím

Po patnácti minutách jste mohli vést a bylo asi vymalováno.

Je to tak. Bylo tam břevno a Ruslan (Mingazov) šel sám na brankáře. Kdybychom tyhle dvě stoprocentní šance dali, tak jsme asi vyhráli a po patnácti minutách bylo po zápase. Bohužel jsme to nedali a pak Budějky zjistily, že s námi můžou hrát. Tlačily se víc dopředu a do konce první půle tam měly nějaké nebezpečné akce.

Domácí v tom pokračovali i ve druhé půli a vy jako byste se nemohli dostat do tempa.

Přesně tak. Domácí se čím dál více osmělovali ve hře dopředu. Čím dál víc zaměstnávali naši obranu a nebýt toho vlastního gólu, tak nevím, jestli bychom tady vyhráli. Dnešní vítězství se rodilo těžko a domácí nám k tomu pomohli. Po gólu ve vlastní síti už neměli sílu utkání zvrátit. My jsme přidali další góly a utkání se prakticky jen dohrávalo.

Takže se dá říct, že kromě úvodních patnácti minut byly Budějovice až do úvodního gólu vyrovnaným soupeřem.

To určitě. Počítali jsme s tím, že budou bránit, ale domácí se nebáli jít ani dopředu. Naštěstí nám pomohl jejich vlastní gól. Zaplať pánbůh.

V reprezentační přestávce jste potrénovali a ty jsi po delší době opět nastoupil v základní sestavě.

Jsem rád, že jsem opět dostal šanci, ale nepřeceňoval bych to. Někteří kluci byli v reprezentaci. Např. Šabi (Šabala) hrál proti nám za Lotyšsko a potom ještě na Ukrajině. Asi to pro něj bylo dost náročné, a proto dali trenéři přednost mně.Snažil jsem se šance využít, ale bohužel mi to tam nespadlo. Uvidíme, jak to bude v dalším zápase. Hlavní je, že jsme vyhráli.

Jak se ti po delší době hrálo?

První poločas to nic moc nebylo. Byl jsem trošku zatavenej, nebyl jsem až tak rozdýchanej a hrálo se mi hůř. Ve druhé půli to bylo lepší, ale ke konci mě chytaly křeče. Myslel jsem si, že mě trenér vystřídá, ale nechal mě tam. Nějaké balony jsem udržel, něco sklepl, takže uvidíme, jak to bude dál.

Dá se vůbec dnešní zápas srovnat s remízovým podzimním utkáním v Jablonci?

V tom podzimním zápase u nás se Budějky po vyloučení jejich hráče úplně zatáhly. Byla to hra jen na jednu branku a ten zápas bychom asi nevyhráli, i kdybychom hráli až do druhého dne. V tom utkání vládnul jejich stoper Lengyel, všechno odhlavičkoval a s dalšími hráči to ukopal. Dneska to tak zatažené nebylo a to nám vyhovovalo. Bohužel jsme nedali šance a potom jsme se trápili. Ale Lengyel opět ve vzduchu vládnul a ten jeho vlastní gól byl pro něho dost nešťastný.

Jan Kopic: Kdybychom dali hned v úvodu dva góly, tak jsme se nemuseli tak trápit

Jak jsi utkání viděl?

Viděl jsem to tak, že kdybychom dali hned v úvodu dva góly, tak jsme se tak trápit nemuseli. To by byl úplně jinej zápas. Pak to do poločasu bylo z naší strany trápení a i díky tomu jsme domácí postavili na nohy. Po přestávce nám hodně pomohl vlastní gól v jejich síti a pak už to všechno pro nás bylo jednodušší.

Domácí se po úvodních zahozených šancích vzchopili.

Je to tak. Jakoby z nás ztratili respekt a nebáli se jít dopředu. Ale jak říkám, my jsme měli využít ty dvě stoprocentní šance a bylo by to klidnější. Navíc hřiště nebylo dobrý. Před zápasem to ani nepokropili. Tím pádem to trošku skákalo a měli jsme problém s přihrávkami.

Byl jsi u tří gólů. Jsi hodně zklamaný z toho, že jsi aspoň jeden gól nedal?

Určitě bych byl aspoň za jeden rád, ale hlavně, že jsme dneska vyhráli. Škoda toho břevna. Mrzí mě to, byla to stejná šance jako doma v minulém zápase s Příbramí. Dát to, tak by nám to hodně pomohlo.

Můžeš popsat ten první gól?

Šel jsem do vápna a chtěl jsem to nastřelit na zadní tyč, někdo to tam však narazil do kolena Lengyela a od něj to šlo do brány.

Před druhou brankou jsi tam přihrávkou pod sebe krásně našel Mingazova.

Chtěl jsem to dát před branku do kapsy, ale Ruslan si křiknul, tak jsem mu to tam jen tak ťuknul a on to trefil. A musím říct, že to trefil dobře.

V pátek narazíte na Hradec, který zřejmě do Jablonce opět přijede bránit. Jak se s tím vyrovnáváte?

Teď se s tím budeme setkávat častěji. Soupeři k nám většinou přijedou bránit a na nás bude, jak se tím dokážeme porvat. Nevím, s čím k nám Hradec přijde, ale musíme se připravit na obě varianty. Budeme muset hrát trpělivě. Pomohlo by nám, kdybychom využili hned první šanci a dáli góla. Tím by se nám hrálo o hodně líp.


Author Jan Bendl
Sdílet článek