Article image

Kouč Šilhavý byl i přes vítězství rozpačitý

Team logo Team logo
SK Dynamo Č. Budějovice FK Jablonec
0:3
Synot liga, 22. kolo so 4. 4. 2015, 17:00
Reportáž

Jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý byl po vítězství 3:0 na hřišti Českých Budějovic spokojený především s tříbodovým ziskem. V samotném zápase ho ale zarazilo několik věcí.

Domácí lodivod František Cipro po dnešní porážce 0:3 tak dál čeká se svým týmem na první bodový zisk. „Do dnešního utkání jsme nevstoupili příliš dobře, z Jablonce jsme měli až příliš velký respekt. Byl tam v podvědomí strach z kvalit jabloneckých hráčů. V průběhu první půle jsme ale zjistili, že se s nimi dá hrát a s Jabloncem jsme odehráli celkem vyrovnanou partii. Samotný zápas rozhodla první smolná vlastní branka, myslím, že tam chyboval Machovec i Funda,“ řekl k nejdůležitějšímu momentu zápasu kouč Českých Budějovic.

„Neodehráli jsme vyloženě špatný zápas, dojem z něj mi ale kazí třetí branka v nastavení v naší síti. Byl to jasný příklad toho, jaké dostáváme góly. Pro to nemám slov,“ odsekl na tiskové konferenci naštvaně kouč Dynama. Jihočeská série bez vítězství se tak po dnešním zápase prodloužila na šest v řadě.

Jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý bral tříbrankové vítězství svého týmu, přesto si představoval, že jeho svěřenci budou v zápase ještě více nebezpeční. „Úvod zápasu vypadal, že to pro nás bude jednoduché utkání. Jenže své velké šance jsme nedokázali proměnit. Domácí z nás měli evidentně velký respekt. Ten ale jakoby vyprchal po čtvrthodině hry, domácí zjistili, že se s námi dá hrát. Začali běhat a my si snad mysleli, že to půjde samo,“ zarazilo jabloneckého kouče.

„V přestávce jsme si něco řekli, potřebovali jsme zvýšit aktivitu. Ke vstřelenému gólu nám nakonec musel dopomoci až vlastní gól Českých Budějovic, pak už jsme si ten zápas pohlídali. Trošku mě na tom duelu mrzí, že jsme nebyli ještě více nebezpeční a důraznější směrem dopředu. Celkově jsem z našeho výkonu trochu rozpačitý,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci kouč Jablonce Jaroslav Šilhavý.


Author Jan Bendl
Sdílet článek