Article image

Po pauze míří Jablonec do Českých Budějovic

Team logo Team logo
SK Dynamo Č. Budějovice FK Jablonec
0:3
Synot liga, 22. kolo so 4. 4. 2015, 17:00
Reportáž

Po reprezentační pauze vyrazí tým trenéra Jaroslava Šilhavého bojovat o další ligové body na jih Čech. Na Střeleckém ostrově v Českých Budějovicích v sobotu změří síly třetí a patnáctý tým ligové tabulky.

Českobudějovický klub se po roční odmlce vrátil zpět mezi ligovou elitu s jasným cílem, udržet prvoligovou příslušnost i pro další ligový ročník. Na podzim Jihočeši získali patnáct bodů a z předposlední příčky se chtěli na jaře odpíchnout k vysněné záchraně.

Jenže ani začátek jarních ligových bojů prozatím zlepšení v jejich hře nepřinesl. Funkcionáři po šestibrankovém přídělu v Plzni a domácí porážce 1:3 s Brnem narychlo odvolali dosavadního trenéra Urbana. Na lavičku tak po dvou a půl letech znovu usedl jihočeský patriot František Cipro, který se má pokusit zachránit ligovou příslušnost. „Kdybych v záchranu nevěřil, tak tu nabídku nevezmu,“ prozradil hned po podpisu smlouvy nový trenér. Jenže ani on prozatím nedokázal tým nastartovat, i pod jeho vedením nezískali českobudějovičtí fotbalisté ani bod a v současné chvíli mají rozjetou nelichotivou bilanci pěti porážek v řadě.

Ciprovi svěřence trápí prostupná defenziva, nejhorší ligová obrana inkasovala už 49 branek! Spolu s chabým útokem v podání 19 branek tak prozatímní výsledky nestačí na více než předposlední místo ligové tabulky.

Jablonečtí fotbalisté se v reprezentační pauze museli vypořádat jak s nepřízní zdejšího počasí, tak s neúčasti pěti reprezentantů na trénincích. „Hráčů na tréninku sice ubylo co do počtu, ale jinak byl program prakticky standartní. Nenacvičovali jsme tedy týmové věci, zato jsme trošičku přidali na silové přípravě,“ prozrazuje asistent hlavního kouče Jiří Chytrý.

Jablonec má Jihočechům co oplácet, doma totiž ve vzájemném podzimním zápase překvapivě ztratil body po bezbrankové remíze 0:0. Trenér Jiří Chytrý před dalším sobotním střetnutím s tímto soupeřem odhaduje. „Nebude to jednoduchý zápas. Budějovice hrají doma, navíc v momentě, kdy se rozhoduje o jejich bytí a nebytí. Každý bod je pro ně důležitý a z tohoto pohledu očekáváme hodně těžké utkání. Musíme hrát rychle s míčem, dokázat rozpohybovat obranný blok soupeře a dostávat se k centrům a finálním přihrávkám do zakončení. Své šance pak musíme umět také proměnit,“ přikládá svůj záměr před utkáním Jiří Chytrý.

Pořadatelé sobotního duelu upozorňují, že fanoušci našeho týmu mohou svá vozidla parkovat u vjezdu z ulice Boženy Němcové u východní tribuny (viz. foto-mapka), odkud budou mít i přístup do sektoru pro hostující fanoušky.


Utkání začíná v sobotu 4. dubna od 17 hodin na Střeleckém ostrově v Českých Budějovicích

Rozhodčí: Kocourek – Paták, Antoníček

Delegát: Krondl


Author Jan Bendl
Sdílet článek