Article image

Pohledem statistik byla remíza spravedlivá

Team logo Team logo
FC Vysočina Jihlava FK Jablonec
1:1
Synot liga, 19. kolo so 7. 3. 2015, 17:00
Reportáž

Utkání 19. kola SYNOT ligy v Jihlavě skončilo pro Jablonec remízou 1:1. Řečí čísel se zdá být remíza spravedlivým vyústěním sobotního duelu. Podívejte se s námi na přehledné infografiky.

Byť byl Jablonec v utkání na půdě Jihlavy favoritem díky lepšímu postavení v tabulce, domácí se nechtěli bodů vzdát bez boje. Vždyť za první dvě kola nevstřelili branku a připsali si jen jeden bod za bezbrankovou remízu. A Jihlava proti nám vybojovala bod za remízu 1:1. Pojďme si utkání shrnout ve statistikách.

V počtu útoků jsme domácí celek předčili. Podnikli jsme jich v utkání celkem 107, domácí pouze 95. Z těch situací jsme se propracovali k 9 střelám a tři pokusy mířily mezi tyče. Stejný počet střel na branku dosáhla také Jihlava, nicméně celkově pálili domácí sedmkrát. 

Stejného počtu střel mezi tři tyče dosáhly oba celky také z prostoru pokutového území. Hodně podobná čísla najdeme také v počtu přihrávek, kterých jsme měli o něco více. Celkem 498 s úspěšností 70 procent. 

Držení míče nabídlo také nepatrný rozdíl. Za celé utkání jsme měli míč pod kontrolou v 53 procentech času zápasu. Nejvyšší rozdíl pak byl mezi 60. a 75. minutou. To bylo držení míče v poměru 66:34 procenta ve prospěch Jablonce. Rozdílovou branku ale Jablonec ani z této převahy bohužel nevytěžil.

Mírně úspěšnější byli domácí v osobních soubojích. Z celkového počtu 167 soubojů jich vyhráli 93, tedy 56 procent. Jihlava měla také vyšší počet odebraných míčů a my jsme se častěji provinili proti pravidlům. 

Hráčem utkání se stal Nermin Crnkić

Naším jediným střelcem se v Jihlavě stal Nermin Crnkić, pro kterého to byla celkově čtvrtá branka v české lize. Nicméně ty první tři vstřelil v dresu Znojma, takže jeho branka z Jihlavy byla vůbec první v dresu Jablonce! Tento gól a originální oslavu Nermina Crnkiće si můžete připomenout na videu v tomto odkazu. Od fanoušků dostal také Nermin Crnkić nejvíce hlasů v hlasování o SYNOT hráče utkání. Získal tak cenu pro nejlepšího hráče zápasu z jabloneckého týmu. 

Zajímavou statistiku ovládl defenzivní záložník Ján Greguš. V utkání naběhal nejvíce metrů z jabloneckého týmu, a to 13 400 metrů. Nicméně tento výkon byl v 19. kole unikátním také v celé lize a Greguš se stal Maratoncem kola. Našimi nejrychlejšími sprintery našeho jsou Romera, Mingazov a Greguš, kteří dosáhli rychlosti před 31 km/h.

19. kolo SYNOT ligy je však minulostí a my se již plně soustředíme na sobotní utkání s úřadujícím mistrem AC Sparta Praha. Utkání se na Střelnici odehraje od 20.15 hodin. Přijďte nás podpořit v boji o důležité body.


Author Martin Bergman
Sdílet článek