Article image

Polskou Legnici porazil Baumit Jablonec 3:1

Team logo Team logo
FK Jablonec MKS Miedz Legnica
3:1
Přátelská utkání, přát. st 21. 1. 2015, 13:30
Reportáž

AKTUALIZOVÁNO Jablonec zvítězil také ve třetím přípravném utkání. MKS Miedź Legnica porazili naši kluci 3:1 po brankách Šabaly a dvakrát se trefil Jan Kopic.

Utkání rozhodl dvěma góly v poslední čtvrthodině zápasu záložník Jan Kopic. Ten nejdříve odehrál celý první poločas, na hřiště se ale vrátil znovu v 67. minutě a zařídil obě branky zelenobílých barev.

Třináctý tým druholigové polské soutěže si nevedl na severu Čech vůbec zle. „Byl to kvalitní soupeř. Úroveň toho utkání asi odpovídala této fázi přípravy. Kluci měli trochu těžší nohy. Scházela lehkost a pohyb. Soupeř byl živější. Nicméně každé vítězství i v přípravě je důležité pro další práci. Jsem rád, že jsme vyhráli,“ konstatoval jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý.

Ten zařadil na hrot lotyšského útočníka Šabalu, který prochází závěrečnými testy. V záloze se vedle Hübschmana představil další nováček Greguš. Právě Greguš vystrašil polského brankáře hned v první minutě utkání, jeho nečekanou střelu musel gólman soupeře boxovat. Legnica chvíli poté zahrávala kousek od vápna nebezpečný trestný kop, který dokázal gólman Hrubý vyškrábnout na roh. V 25. minutě Šabala vtipně přehodil polskou obranu a přichystal tak šanci pro Kopice, ten ale zakončil jen do středu branky.

Po půlhodině hry Poláci zahodili velkou šanci po centru Labukase, na jeho střílený centr nedosáhl ani jeden z dvojice nabíhajících spoluhráčů. Hned z výkopu započal gólovou akci Jablonce gólman Hrubý. Na pravé straně našel svým výkopem Crnkiće, ten si pohrál s obránci a centrem našel nehlídaného Šabalu, který hlavou vstřelil svůj první gól v jabloneckém dresu. „Jsem rád, že dal gól, vždyť proto k nám přišel. Určitě to je pozitivní zjištění,“ dodal na adresu lotyšského reprezentanta trenér Šilhavý.

Jablonec po vedoucí brance ožil, ale z dalších dobrých náznaků skórovat nedokázal, navíc o vedení přišel v poslední minutě prvního poločasu. Po rohovém kopu hostujícího celku zaspala jablonecká obrana a Szczepaniak srovnal skóre.

Druhý poločas rozhodl Jan Kopic

Do druhého poločasu poslal Šilhavý další čtyři nové hráče. Martin Doležal se v 56. minutě dostal až před vybíhajícího brankáře, zbavil se ho kličkou, ale z úhlu už nestihl propasírovat míč do sítě. Střídající Čížek zase pořádně vyprášil rukavice polského brankáře a odchovanec Mihálik namířil svou hlavičku jen do míst, kde stál připravený gólman. Až v 77. minutě se jablonečtí dočkali. Odražený balon z hranice vápna napálil Jan Kopic a propálil vše, co mu stálo v cestě! V 81. minutě převzal od záložníků dobře balon Doležal, ale střelu mu dokázal na roh opět vyrazit pozorný brankář Legnice! V poslední minutě utkání byla po sražení pronikajícího Kopice nařízena penalta, kterou sám faulovaný i proměnil a stanovil tak jablonecké vítězství na 3:1.

Hrálo se na plný plyn

V zápase bylo vidět i několik ostřejších zákroků, ke zranění ale naštěstí nedošlo. „O Polácích se to trochu ví, že jsou horké hlavy a někdy se to potom mydlí. Ale to si musí pohlídat kluci na hřišti sami, musí být chytří. Pokud mám informace, tak nikdo zraněný není, takže by to mělo být dobré,“ uvedl ke zdravotnímu stavu Šilhavý.

Jaká je situace okolo dalších marodů, kteří už začali s tréninkem? „Beneš s námi trénuje, nechtěli jsme ho dát hned do tohoto zápasu, ale do Portugalska už s námi pojede jako právoplatný člen kádru s využitím i do hry. U Masopusta nechceme nic uspěchat, měl dlouhodobé problémy, které se mu vrátily. Je v individuálním režimu, včera byl na vyšetření, které bylo negativní. Dělá věci s námi, ale do zápasů ho ještě nechceme dát. Brzy bude také k dispozici,“ ujistil po zápase jablonecký kouč.

Těšíte se na jaro? Naši hráči do startu ligy odehrají ještě šest přípravných zápasů, ve kterých vyladí formu na odvetné ligové zápasy, u kterých byste neměli chybět. Pořiďte si výhodnou jarní permanentku -> ZDE


Author Martin Bergman
Sdílet článek