Article image

Vyhrál šťastnější tým, shodli se hráči po výhře s Baníkem

Team logo Team logo
FC Baník Ostrava FK Jablonec
1:2
Synot liga, 15. kolo so 22. 11. 2014, 20:15
Reportáž

Sobotní zápas v Ostravě přinesl rozuzlení až v samotném závěru. Jablonečtí se z vítězné branky radovali v 90. minutě, když si míč po střele Romery srazil do vlastní sítě nešťastník zápasu Jan Baránek. Jablonečtí hráči po zápase přiznali, že byli šťastnějším týmem.


Kapitán týmu Tomáš Hübschman krotil euforii

Vítězství v poslední minutě, navíc vlastním gólem soupeře, to asi potěší?

Za tři vybojované body jsme rádi. Ale uvědomujeme si, že to z naší strany nebyl dobrý zápas. Nijak výrazně jsme Ostravu nepřehráli a konečný výsledek je po tom průběhu zápasu pro nás docela šťastný.

Ostrava si podle mého názoru nezasloužila prohrát a kór takovým gólem, ale to je prostě fotbal. Z tohoto pohledu jsme šťastnějším týmem.

S hrou tedy nepanuje úplná spokojenost?

Nebyli jsme na tom pohybově tak jako Ostrava, působili jsme těžce a všude jsme byli později. Nepodali jsme takový výkon, jaký bychom si představovali a na jaký tento tým má. Takové zápasy jsme už teď ke konci sezony odehráli asi dva nebo tři. Je na nás vidět buď únava, nebo možná i tíha zápasů, které teď přicházejí. Svou roli mohlo sehrát i to cestování, letos poprvé jsme strávili pět a půl hodiny v autobuse, i to možná mělo nějaký vliv na náš výkon.

Pohled na ligovou tabulku vás ale těšit musí.

Chceme se držet nahoře. Na titul to má jasně rozdaný Plzeň a Sparta. My se budeme snažit ze třetí pozice je prohánět a třeba i zkusit druhé místo. Chceme se dostat do pohárové Evropy. S výsledky samozřejmě roste chuť ať už od trenérů, či majitele klubu.

Takže na nejvyšší metu si netroufáte?

Já bych trochu krotil euforii. I dnes bylo vidět, že nám ještě hodně chybí k tomu, dostat se na úroveň Sparty či Plzně. My ty naše výkony musíme potvrzovat každý zápas od první do devadesáté minuty. Chceme mít ty zápasy pod kontrolou. Zdá se mi, že vypadáváme na nějakých deset patnáct minut a buď nás to stojí inkasované góly, nebo sílu, kterou pak nemáme v koncích zápasů.


Martin Doležal si připsal v Ostravě svou čtvrtou branku

Mezi střelce se zapsal také Martin Doležal, který před poločasovou přestávkou otevřel skóre zápasu po přihrávce Mingazova.

Je to asi velké štěstí vyhrát vlastním gólem v poslední minutě, že?

Musím přiznat, že dneska jsme měli velké štěstí. Oba góly jsme dali na konci poločasů, takže to bylo štěstí. Ale byl to těžký zápas, Baník ukázal svoji sílu, měli tam hodně závarů, vyloženou šanci si nevytvořili, takže to na šance bylo vyrovnané si myslím. Vyhrál ten šťastnější.

Máte v hlavě to, že můžete pořád hrát o půlmistra?

V hlavě to máme, ale nechceme si to nějak připouštět. Jdeme zápas od zápasu, a teď se musíme dobře připravit na Plzeň. Uvidíme, jestli se jim můžeme vyrovnat nebo ne.

Nesvazuje vás to, že jste takhle hodně nahoře?

Nesvazuje. Naopak si myslím, že nás to ještě více žene dopředu.

Zdálo se, jakoby jste za průběžného vedení 1:0 trochu polevili.

Myslím si, že jsme se zbytečně zatáhli. Chtěli jsme hrát v bloku, ale bohužel jsem byl nahoře sám, když jsem tam dostal nějaký balon. Hráči byli ode mě daleko a ani jsem to moc nepodržel. A ten gól, co jsme dostali, tak nevím, jestli to tam Vlasta nějak nepodběhl, ale možná to ani gól být nemusel.

Co chybělo tomu, abyste vyhráli jistěji?

Chyběla tomu větší odvaha. Báli jsme se více kombinovat, protože jsme věděli, že Baník má nahoře rychlé hráče, tak jsme nechtěli opouštět prostor.

Byli byste v Ostravě spokojení také s bodem?

Chtěli jsme tady vyhrát, abychom drželi krok se Spartou a s Plzní.


Author Jan Bendl
Sdílet článek