Article image

Přiklonilo se k nám štěstí, hodnotil tři body z Ostravy kouč Šilhavý

Team logo Team logo
FC Baník Ostrava FK Jablonec
1:2
Synot liga, 15. kolo so 22. 11. 2014, 20:15
Reportáž

Tři velmi důležité body získali jablonečtí fotbalisté na horké půdě ostravského Baníku. Jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý už viděl konec zápasu jako remízový, když se zrodil rozhodující moment zápasu, který přinesl Jablonci tři cenné body.

Ostrava poprvé padla v podzimní části před domácími fanoušky, což udělalo vrásky na tváři domácímu kouči Tomáši Bernadymu. „Jablonec přecházela výborná pověst, ale my jsme mu byli vyrovnaným soupeřem. Bohužel jsme v prvním poločase udělali chybu a platili jsme za ní brankou v naší síti. Přesto se nám po změně stan povedlo srovnat, byla tam chyba Jablonce,“ přibližoval průběh utkání ostravský kouč Tomáš Bernady.

Zápas spěl s přibývajícím časem do remízového konce, ale přesto nebyl do poslední minuty rozhodnut. „Vypadalo to už remízově, jenže jsme nedokázali odvrátit jeden z posledních brejků soupeře a po nešťastném odrazu jsme inkasovali vyrovnávací branku,“ líčil ostravský kouč.

„Stálo nás to body, byl tam takový nešťastný odkop. Na bod jsme dneska minimálně měli, ale chybělo nám štěstí. Měli jsme dotáhnout více brejků,“ litoval po zápase kouč Ostravy Tomáš Bernady.

Jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý po zápase připustil, že jeho družina nepodala optimální výkon, přesto jeho svěřenci berou tři body. „Fotbal bývá někdy krutý a dneska tomu tak bylo v podání Baníku. Bylo to pro nás těžké utkání. Ostrava hrála dobře, s velkým úsilím a kvalitou, akorát jim chyběla koncovka. Věděli jsme, že mají problém s produktivitou a bylo to i cítit v dnešním zápase. Myslel jsem, že už ten zápas půjde do remízy, jenže se k nám přiklonilo štěstí, v poslední minutě jsme šli dopředu a domácí si z toho dali nešťastný třetí gól, který nám daroval tři body,“ mnul si ruce kouč Šilhavý.


Author Jan Bendl
Sdílet článek