Article image

Souboj tabulkových sousedů v sobotu na ostravských Bazalech

Team logo Team logo
FC Baník Ostrava FK Jablonec
1:2
Synot liga, 15. kolo so 22. 11. 2014, 20:15
Reportáž

Po další úspěšné reprezentační pauze se SYNOT liga pustí do závěrečných dvou kol letošního roku. Jablonečtí fotbalisté se v rámci sobotního televizního přenosu 15. kola přestaví na ostravských Bazalech.

Slezané jsou příjemným překvapením letošního ligového ročníku. Zhruba v polovině soutěže jim patří čtvrtá příčka, jsou tak zároveň tabulkovými sousedy s naším Jabloncem, který okupuje třetí pozici. Oba týmy však v průběžné tabulce od sebe dělí poměrně značný devítibodový rozdíl.

V Ostravě mohou být ale letos na své výkony pyšní, v dosavadním průběhu nasbírali jejich fotbalisté hned devět vítězství! Paradoxem však zůstává, že čtvrtý tým ligové tabulky nastřílel ve čtrnácti zápasech pouhých jedenáct branek, méně produktivní už je jen poslední Hradec Králové!

Baníku se totiž daří dovést své zápasy ve většině případů do nejtěsnějšího možného vítězství, ostravští tak většinou berou body v zápasech s jednobrankovým rozdílem. Nepříjemnou výjimkou však byla potupná porážka 0:6 v Liberci, na kterou však ostravští dali brzy zapomenout. Připomeňme, že Baník letos obral o všechny body například Spartu či Mladou Boleslav! Navíc na domácím stadionu na Bazalech ještě nepoznal hořkost porážky a tento fakt se budou v sobotu večer snažit změnit fotbalisté našeho Jablonce.

Zelenobílí zažívají výborný podzim a dvě kola před zimní přestávkou si drží jen minimální ztrátu na vedoucí Plzeň a Spartu. Také v posledních dvou kolech budou chtít jablonečtí vydolovat maximální bodový zisk. „Ano čeká nás velmi těžký dvojzápas. Baník má mladý a fyzicky skvěle připravený tým. V tabulce jsou vysoko už delší dobu a přestože máme před nimi nějaký náskok, tak stále musíme respektovat, že je to náš soused v pořadí. Ten odstup od Ostravy bychom si chtěli udržet i po sobotním zápase,“ přeje si jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý.

Lodivod Severočechů měl v reprezentační pauze na trénincích kádr bez reprezentantů. „Všichni se nám ale vrátili zdraví a za to jsme rádi. Pozitivní nálada nás neopustila, navíc reprezentanti i další hráči v týmu získali další motivaci. Moc dobře totiž vědí, že jen poctivou prací mohou takto uspět a podívat se do národního mužstva,“ uvedl Šilhavý.

Utkání začíná v sobotu 22. listopadu od 20:15 hodin na Bazalech v Ostravě

Rozhodčí: Jílek – Urban, Dobrovolný

Delegát: Svoboda


Author Jan Bendl
Sdílet článek