Article image

Jablonec měl s Mladou Boleslaví ve statistikách navrch

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Mladá Boleslav
1:0
Synot liga, 14. kolo so 8. 11. 2014, 20:15
Reportáž

Utkání 14. kola SYNOT ligy o důležité body mezi FK BAUMIT Jablonec a FK Mladá Boleslav vyznělo výsledkově lépe pro domácí tým trenéra Jaroslava Šilhavého, který zvítězil 1:0. Pojďme se společně podívat na utkání pohledem čísel. 

Jablonečtí si v utkání vypracovali 111 útoků. Z toho 16 útoků bylo ze standardní situace a například dvacetkrát šel Jablonec do protiútoku. Mladá Boleslav si v utkání připsala 90 útoků. Celkový počet střel je poměrně vyrovnaný, zatímco Jablonec pálil jedenáctkrát, tak Boleslav desetkrát. Tentokrát však měl Jablonec velmi dobrou mušku a v osmi případech zamířil mezi tyče! To je proti utkání v Liberci výrazné zlepšení. Mladá Boleslav vystřelila na branku dvakrát.

Domácí plejeři se při zakončení často dostávali až do pokutového území, odkud stříleli osmkrát a šest pokusů šlo na branku, včetně gólové hlavičky Ruslana Mingazova ve druhém poločase. Mladá Boleslav se do vápna dostala šestkrát a dva pokusy mířily mezi tyče.

Diváci na Střelnici viděli celkem 1000 přihrávek. Jablonec jich měl na kontě 490 s úspěšností 74 procent, tedy v 362 případech byla přihrávka přesná. Na druhé straně jich Mladá Boleslav měla celkem 510 a přesných bylo 385, tedy 75 procent. Jablonec ve 14. kole vyprodukoval nejvíce extra útočných a klíčových přihrávek do gólových pozic ze všech ligových týmů. Celkem jich bylo 21 a přesných jedenáct.

V tomto kole byl Jablonec také úspěšnější v soubojích proti svému soupeři. Celkem oba týmy absolvovaly 214 soubojů na hrací ploše a 115 jich vyznělo pro Jablonec, přesněji 54 procent. Mladá Boleslav uspěla v 99 soubojích. Například ve vzdušných soubojích měl Jablonec úspěšnost 59 procent, když ze 78 vyhrál 46 hlavičkových duelů.

V počtu odebraných míčů soupeři měl Jablonec také navrch a devatenáctkrát obral soupeře o balon, Boleslavi se to povedlo ve 14 případech. Kde ale Mladá Boleslav měla vyšší číslo ve statistice, tak byl počet faulů, kterých nasbírala rovných 20.

Jablonec si v posledních úspěšných zápasech také vylepšuje statistické postavení v ligové konkurenci. V počtu vstřelených branek je Jablonec druhý za vedoucí Plzní (29 gólů) s 27 góly. V průměru Jablonec vstřelí bezmála dvě branky na zápas. V počtu inkasovaných branek je Jablonec na třetím místě, když jich dostal jen 11. Lepší je pouze Sparta (7) a Plzeň (11). Dobře pracující defenziva Jablonce se také podepsala na úspěšnosti v obranných soubojích. Jablonec vede ligové pořadí s 57,61 procenty před druhou Ostravou. Dobře odehrané zápasy celého týmu také prospívají brankáři Hrubému, který si připsal s Mladou Boleslaví sedmé utkání s čistým kontem. Tím srovnal výkon Davida Bičíka ze Sparty.


Author Martin Bergman
Sdílet článek