Article image

Dočkal: Jablonec chválím za nasazení, aktivitu a zodpovědnost

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Mladá Boleslav
1:0
Synot liga, 14. kolo so 8. 11. 2014, 20:15
Reportáž

Bývalý trenér a hráč Jablonce Jaroslav Dočkal po zápase chválil jablonecký tým za aktivitu, nasazení a zodpovědnost, která vedla ke konečnému tříbodovému zisku v důležitém zápase s Mladou Boleslaví.

Po zápase s Duklou jste chválil mužstvo Jablonce. Můžete ho pochválit i po dnešním utkání?

Určitě! Diváci viděli zajímavé utkání, které mělo náboj a devadesát minut se bylo na co dívat. Domácí opět předvedli výborný výkon, ale nesmíme zapomenout ani na soupeře.  Tohle mužstvo (Boleslav) bylo nejlepší, co tady na podzim hostovalo. Hrálo se s velkým nasazením. Na obou stranách byly šance, víc jich však měl Jablonec a vyhrál naprosto zaslouženě. Stále víc se mi líbí hra domácí obrany, která udělala minimum chyb. Jablonecké mužstvo hrálo důsledně, odpovědně a profesionálně.

Už v první půli mohla obě mužstva skórovat z množství šancí, ale nakonec odcházela do kabin, aniž by dala gól.

Ano. Na obou stranách byly šance, ale skóre po poločase bylo 0:0, protože obě mužstva mají kvalitní brankáře a ani jeden za celý zápas neudělal chybu.

Do druhé půle šli domácí s odhodláním dát gól a to se nakonec podařilo.

A víte, proč tomu tak bylo? Protože si to Jablonec zasloužil. Ukázalo se, že ten tým je každým zápasem silnější a silnější. Vezměte si už jen to, jakým způsobem zvládnul závěr dnešního zápasu a zápas s Libercem. S přehledem, bez zmatků.    

Jediný gól utkání vstřelil nejmenší hráč na hřišti Ruslan Mingazov hlavou. Co tomu říkáte?

Ukázalo se, že nezáleží na tom, jakou má hráč postavu. Jde o to, jaký má výběr místa, umí si tam naběhnout a to Ruslan prokázal.

Ukazuje se, že stále silnější zbraní Jablonce jsou standardky.

Souhlasím. Je vidět, že na tom hodně pracují. V tomhle jsou naši ligoví hráči stále silnější. To je tradice, která nás provází od bývalého trenéra národního mančaftu Brücknera.

{video}

Dá se tedy říct, že Jablonec šel důsledněji za vítězstvím než Boleslav?

I tak se to dá říct. Opakuju se. Mužstvo prokázalo profesionální přístup a hráči tak pokračují v trendu, který nasadili. Chodím na každý fotbal Jablonce a musím ho pochválit za velkou aktivitu a nasazení. Hráči hrají s velkou odpovědností.  A o tom ten fotbal je. A ještě si nemohu odpustit jednu věc.

Povídejte.

Velké předpoklady vidím v Kopicovi a mám dojem, že je málo využívaný. Má kvalitní techniku a je to rychlostní typ, ale nedostává tolik balonů, co by měl. Takový hráč musí lézt po utkání z hřiště po čtyřech. Na druhou stranu i Kopic by se měl pohybem víc nabízet. Myslím si, že je schopen podávat daleko kvalitnější výkony.

Jako bývalému záložníkovi se určitě musí líbit hra Martina Pospíšila.

To určitě. Jeho pohyb a technika je na vysoké úrovni. Vůbec, ten trojúhelník Hübschman, Rossi a Pospíšil, to je zkušené jádro. Na ně je spolehnutí, to je ten základ úspěchu.    

Jak by dopadlo srovnání dnešního zápasu s derby?

Dnešní utkání mělo vyšší úroveň. V Liberci jsme hráli dobře jen druhou půlku, kdežto dneska celý zápas.

Jablonec je v tabulce po dnešním vítězství a nedohranými zápasy na druhé příčce. Jak vidíte to jeho umístění?

Jablonec by se v současné formě neměl dívat za sebe, jak hrají mužstva za ním, ale před sebe. My ať vyhráváme a to, co se děje za námi by nás zajímat nemělo. My musíme vyhrávat, v tom je úspěch. A víte, z čeho jsem nejvíc smutný? 

Z čeho?

Z těch diváků, jak málo jich chodí. Na to, jak mužstvo na podzim hraje, si zaslouží, aby na ně chodilo víc lidí.


Author Jan Bendl
Sdílet článek