Article image

Zvládli jsme nesmírně těžké utkání, těšilo Šilhavého vítězství nad Boleslaví

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Mladá Boleslav
1:0
Synot liga, 14. kolo so 8. 11. 2014, 20:15
Reportáž

Z hubeného, ale velmi důležitého vítězství, se radovali jablonečtí fotbalisté v sobotním šlágru 14. kola. Kouč Jaroslav Šilhavý si pochvaloval tři velmi důležité body s konkurentem v boji o evropské poháry.

Hostující kouč Karel Jarolím musel zkousnout další porážku svého týmu na hřišti soupeře. Středočeši letos venku získali pouhých pět bodů na jedno vítězství a dvě remízy, ani v Jablonci na body nedosáhli. „Dnes nás musí mrzet hlavně první poločas. Především pak ta první šance Wágnera, to musíme proměňovat. Měli jsme tam i pár dalších situací, ale nedokázali jsme se dostat do lepší finální přihrávky. Věděli jsme, čím se Jablonec prosazuje a docela se nám dařilo jeho hru eliminovat. Přečkali jsme jeho šance, a já docela věřil tomu, že se nám tu povede uspět,“ konstatoval Jarolím.

„Bohužel přišla situace, kdy jsme nebyli dostatečně důslední, byla tam laciná ztráta z naší strany a bohužel jsme inkasovali. I poté jsme se snažili srovnat, ale bohužel zůstalo to bez efektu, ke kloudnějšímu zakončení jsme se nedostali,“ dodal mladoboleslavský kouč.

Z tváře jabloneckého lodivoda Jaroslava Šilhavého vyzařovala po dalším tříbodovém úspěchu spokojenost. „Bylo to pro nás nesmírně těžké utkání, soupeř to totiž potvrdil jednak svoji dobrou hrou i svým širokým kádrem. Zápas měl náboj, obě mužstva chtěla hrát dopředu. První poločas to bylo na vyložené šance 4:3 pro nás. A jsem rád, že jsme to zvládli, dokázali jsme ten tížený gól vstřelit. Soupeř se nás v závěru snažil překvapit, kluci to ala vzadu zvládli. Byť je to hubené vítězství, tak si ho hodně vážíme, bylo to hodně těžké,“ ulevilo se po skončení zápasu jabloneckému kouči.

Jablonec odrazil dalšího pohárového soupeře a před nedělními zápasy se vyhoupl už na druhé místo ligové tabulky! „Na tabulku se nám kouká velmi dobře, zvlášť když to kolo ještě není dohrané,“ dodal s úsměvem Šilhavý. BAUMIT se přibližuje vytouženému cíli. „Náskok je to příjemný, to přiznávám. Ještě jsou ale dvě kola do konce podzimu, jsme rádi, že se přibližujeme k cíli. Posledními výsledky se hodně blížíme té metě, za kterou jdeme,“ těšilo kouče po dalším vítězství.

Podívejte se také na ohlasy záložníka Daniela Rossiho.


Author Jan Bendl
Sdílet článek