Article image

Hrajeme s Boleslaví doma a tady jsme silní, říká José Antonio Romera

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Mladá Boleslav
1:0
Synot liga, 14. kolo so 8. 11. 2014, 20:15
Reportáž

Jablonečtí fotbalisté mají před sebou utkání 14. kola SYNOT ligy na Střelnici proti Mladé Boleslavi. V úspěšné utkání věří také obránce José Antonio Romera, který čeká těžké utkání podobně jako v Liberci. „Když budeme útočit, tak musíme být obezřetní a být více koncentrovaní na míči. Hlavně na začátku zápasu, ať to není jako v Liberci,“ říká v rozhovoru José Romera.

Po vítězném utkání v Liberci hrajete opět doma. Jaký to bude zápas proti Mladé Boleslavi?

Myslím si, že to bude jako každé jiné utkání. Pořád musíme být koncentrovaní a bude to těžký zápas. Oni mají dobrý tým, hrají hodně silově. My musíme všichni pracovat naplno. Jen tak můžeme získat tři body.

Máte na dosah druhé místo v tabulce, naopak Boleslav je kousek za vámi.

Jak říkám, bude to těžké. Ale my jsme v dobré pozici, protože hrajeme doma a tady jsme silní. Musíme pokračovat v nastolené linii. Budeme hrát naší hru a chceme získat tři body.

Mladá Boleslav hraje agresivní fotbal. Co by na ně mohlo platit?

Musíme si držet náš styl. Když držíme míč, tak zapojíme středopolaře, které máme hodně ofenzivní. Je jedno, jestli takhle hrajeme proti Boleslavi nebo Spartě, je to náš styl fotbalu, kterého se chceme držet.

První poločas v Liberci nebyl úplně dobrý, ale ve druhém jste Liberec do ničeho nepustili a vstřelili vítězný gól. Takže na to budete chtít navázat, že?

Přesně tak. V prvním poločase nám chybělo více agresivity, což teď chceme změnit. Oni na nás čekali na své polovině a dokázali se pak rychle dostat k nám a útočit. V tomhle zápase by to soupeř mohl zkoušet stejně, že na nás budou na začátku čekat. Když budeme útočit, tak musíme být obezřetní a být více koncentrovaní na míči. Hlavně na začátku zápasu, ať to není jako v Liberci.

Do Liberce vás přijelo podpořit hodně fanoušků a hnali vás za vítězstvím. Chtěl bys jim něco vzkázat?

Jsme vděční, že nás přijeli podpořit. A musím říct, že je opravdu potřebujeme, je to velká podpora v těch devadesáti minutách. Ne pořád hraješ na míči a útočíš, občas bráníš, a to je ten moment, kdy taky potřebuješ svoje fanoušky, aby tě podpořili a dostali tě zpět do hry. Moc bychom si přáli, aby jich chodilo pořád víc a víc. Věřím, že když fanoušci přijdou, tak budeme ještě silnější. 


Author Martin Bergman
Sdílet článek