Article image

Ve šlágru kola hostí Jablonec Mladou Boleslav!

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Mladá Boleslav
1:0
Synot liga, 14. kolo so 8. 11. 2014, 20:15
Reportáž

Tři kola před koncem podzimní části SYNOT ligy se jablonečtí fotbalisté postaví ve šlágru 14. kola Mladé Boleslavi. Utkání odstartuje díky televiznímu přenosu v sobotu večer ve 20:15 minut.

Ještě před reprezentační pauzou, která na týden pozastaví nejvyšší tuzemskou soutěž, přivítají naši fotbalisté v důležitém zápase konkurenta v bojích o evropské poháry, tým Mladé Boleslavi.

Mladoboleslavské mužstvo prošlo před sezonou také značnou obměnou. Kromě kapitána Jarolíma odešli také Nešpor a Chramosta. Posilami se naopak stali Ďuriš a Wágner z Plzně, gólman Hruška, francouzský záložník Milla a obránce Navrátil. „Cítili jsme, že ten předchozí tým dosáhl v rámci naší ligy takového toho vrcholu, takže bylo nutné provést změny,“ říkal k letní obměně kádru prezident Dufek.

Boleslavští si v loňské sezoně třetím místem v ligové tabulce zajistili účast v pohárové Evropě, ale vytoužený cíl, tedy základní skupiny EL, se jim naplnit nepodařilo. Po postupu před bosenský Široki Brijeg jim stopku vystavil o poznání slavnější Olympique Lyon.  A tak se mohli mladoboleslavští začít soustředit výhradně na domácí ligu. Jenže i zde je dodnes mrzí ztracené body v úvodu soutěže v Českých Budějovicích, Hradci Králové či domácí selhání s Duklou. „V některých utkáních jsme měli vytěžit více bodů, ty zápasy nás musí dodnes mrzet,“ říká s odstupem času trenér Jarolím. Jeho tým aktuálně zaostává za naším Jabloncem o sedm bodů a patří mu pátá příčka v ligové tabulce.

„Jablonec je v pohodě, pravidelně boduje a právem se drží Plzně a Sparty,“ pokyvuje uznale hlavou kouč Středočechů. Boleslavský lodivod tak bude muset vymyslet, jak vyzrát na jablonecký tým, který už neprohrál sedm kol. „Něco nám naznačil první poločas v Liberci, ukázal že i oni jsou zranitelní,“ poznamenal Jarolím. Boleslavským bude pro sobotní duel scházet vykartovaný Skalák. „V rekonvalescenci je také záložník Milla a s kolenem laborují také Rosa a Smejkal,“ uvádí ke zdravotnímu stavu svého kádru Jarolím.

Jablonečtí fotbalisté se mohou od neděle, kdy konečně zlomili prokletí stadionu U Nisy, pyšnit titulem Král Podještědí. Velkou radost z vítězství v Liberci přibližuje asistent hlavního kouče Jiří Chytrý. „Nedělní vítězství jsme si užili. Je to historický okamžik a my v realizačním týmu jsme strašně rádi, že jsme tu u toho. Ten zápas nás zcela pochytil,“ ohlíží se za radostným vítězstvím z minulého kola.

Nyní je ale potřeba se plně soustředit na sobotní zápas proti týmu, který má podobné ambice. „Jejich přestavba týmu byla také veliká. Možná mají i víc nových hráčů než my. Mají také velké ambice a jsou prostě jedním z našich konkurentů v boji o poháry,“ upozorňuje Chytrý.

„Boleslav hraje fyzicky náročný fotbal. Očekáváme těžký zápas, ale věříme, že se nám ho v domácím prostředí podaří zvládnout,“ přeje si za realizační tým asistent Jiří Chytrý.

Utkání začíná v sobotu 8. listopadu od 20:15 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Příhoda – Moláček, Jiřík

Delegát: Dofek


Author Jan Bendl
Sdílet článek