Article image

Jablonec měl statisticky navrch. Na porážku Slavie to nestačilo

Team logo Team logo
SK Slavia Praha FK Jablonec
1:1
Synot liga, 11. kolo so 18. 10. 2014, 17:00
Reportáž

V 11. kole SYNOT ligy uhrál FK BAUMIT Jablonec bod za remízu 1:1 proti Slavii Praha. Podhledem statistik měl Jablonec herně navrch. Podívejte se v našem podrobném přehledu.

Jablonec si v utkání vypracoval celkem 100 útoků, ze kterých se dostal k 13 střelám. Mezi tyče ale mířily jen čtyři pokusy a dvě střely byly obranou zblokovány. Na druhé straně založila Slavia 87 útoků a vystřelila desetkrát. Tři střely mířily na branku a třikrát zasáhla obrana Jablonce. Jablonečtí hráči se z celkového počtu střel propracovali šestkrát k zakončení uvnitř pokutového území, ale jen dvakrát trefili zařízení. Slavia z pokutového území střílela sedmkrát a třikrát zasahoval brankář Hrubý.

Výraznější rozdíl je v počtu přihrávek. Zatímco Jablonec se snažil hrát kombinačně a chtěl se propracovat k ohrožení branky krátkými přihrávkami, tak Slavia spoléhala na nakopávané balony a brejkové situace. Jablonec si v utkání připsal 461 přihrávek s úspěšností 79 procent. Slavia jich měla o rovných sto méně při úspěšnosti 70 procent.

Z toho také vyplývá držení míče, které bylo za celé utkání ve prospěch Jablonce v poměru 59:41 procenta. Nejvýraznější rozdíl v držení míče byl v úvodu zápasu, kdy se Jablonec usadil na polovině Slavie a několikrát ohrozil branku domácích. To byl poměr dokonce 77:23! V závěru zápasu pak naopak měla v držení navrch Slavia v poměru 52:48.

Ve stejném poměru ve prospěch Slavie byl počet vyhraných soubojů. Těch bylo dohromady 171 a Slavia jich vyhrála 89, Jablonec tedy 82, což nám dává poměr 52:48. V čem ale Slavia měla hodně navrch, tak je počet odebraných míčů. V této statistice si Pražané připsali vítězství v poměru 10:2. V počtu faulů měla také navrch Slavia, když se v utkání provinila proti pravidlům čtrnáctkrát. Jablonec měl o dva fauly méně.

Celkově vzato je podle statistik remíza spravedlivým rozuzlením utkání 11. kola v Eden Areně. Již tuto sobotu ale budou chtít jablonečtí fotbalisté na Střelnici vyzrát na Teplice a získat tři body. Utkání s Teplicemi začíná v sobotu 25. října v 17 hodin. Nenechte si ujít malé severočeské derby na Střelnici.


Author Martin Bergman
Sdílet článek