Article image

Kouč Šilhavý: Musíme proměňovat šance, jinak nemůžeme pomýšlet na lepší výsledek

Team logo Team logo
SK Slavia Praha FK Jablonec
1:1
Synot liga, 11. kolo so 18. 10. 2014, 17:00
Reportáž

Kouč BAUMITu Jablonec Jaroslav Šilhavý litoval po sobotním zápase na Slavii (1:1) zahozených šancí svého týmu. Na pozápasové tiskové konferenci připomněl, že jeho svěřenci byli sice herně lepší, ale domácí byli důraznější.

Jablonecký lodivod Jaroslav Šilhavý k remízovému průběhu sobotního duelu v Edenu uvedl. „Diváci viděli velice zajímavé utkání, které mělo náboj. My jsme byli fotbalovější, měli jsme víc gólových šancí. Slavie byla důraznější a hrála jednoduše. V úvodu utkání jsme měli tři vyložené šance, s kterými jsme špatně naložili. Kdybychom je proměnili, asi by se to vyvíjelo jinak. Pokud nebudeme proměňovat šance, tak nemůžeme pomýšlet na lepší výsledek. Gól, který jsme inkasovali, byl ze standardky a velmi laciný, to by se nám stávat nemělo. Slavie hrála na krev, hrála jednoduše a srdcem, jela až do konce zápasu. Dnes jsme proti sobě měli nepříjemného a hodně těžkého soupeře,“ uznal Šilhavý.

Trenér Slavie Miroslav Beránek bod ze Severočechy po zápase bral. „Do utkání jsme vstoupili jakoby svázaně, ale tlak soupeře jsme i se štěstím přežili. Potom jsme si zvykli na jeho hru. Jablonec je v pohodě, má spoustu technických hráčů, jeho sestava se nemění, všichni viděli, že byl kombinačně zdatnější. My jsme vyrovnali do půle ze standardky, hráčům se tím gólem jakoby zvedlo sebevědomí. Jablonec to měl druhou půli těžší, byly tam nějaké situace, které jsme přežili. Mrzí mě ta standardka v 90. minutě, čekal jsem, že to na sebe vezmou zkušení hráči. S bodem dnes musíme být spokojeni,“ prohlásil kouč Pražanů.    


Author Jan Bendl
Sdílet článek