Article image

Aktuální forma hraje do karet Jablonci. V Edenu má ale lepší bilanci náš soupeř

Team logo Team logo
SK Slavia Praha FK Jablonec
1:1
Synot liga, 11. kolo so 18. 10. 2014, 17:00
Reportáž

V sobotu se opět pro jablonecké fotbalisty roztáčí ligový kolotoč a tým trenéra Jaroslava Šilhavého jede bojovat do Edenu proti Slavii Praha. Pražané mají na kontě pět porážek v řadě, naopak Jablonec včetně pohárových zápasů poslední čtyři mače vyhrál.

Vzájemná bilance obou sobotních soupeřů přináší 40 zápasů, přičemž Slavia má lepší bilanci. Třináct zápasů Pražané vyhráli, osmnáct duelů bylo nerozhodných a devětkrát se z výhry radoval Jablonec. Jablonec na Slavii zvítězil zatím jen dvakrát a naposledy to bylo před čtyřmi lety 5. listopadu 2010. Tehdy Jablonec vyhrál hladce 3:0. Slavia si doma proti Jablonci připsala osm vítězství. Nejčastěji zápasy Slavie a Jablonce končí v Edenu remízou, těch bylo hned deset. Nerozhodně skončilo také zatím poslední měření sil na jaře letošního roku – 0:0.

Jablonečtí fotbalisté však mají nyní možnost vylepšit vzájemnou statistiku. Jablonec je po třetině ligy na třetím místě s dvaceti body za šest výher, dvě remízy a dvě prohry. Navíc se Jablonec může pyšnit druhým nejproduktivnějším útokem, což dokazuje 20 vstřelených branek. Více jich má jen vedoucí Plzeň, a to 22 branek. Naposledy se o útočné síle Jablonce přesvědčila Dukla Praha, která si z Jablonce odvezla debakl 6:0!

ČTĚTE TAKÉ:
Jablonec míří po pauze do Edenu, v cestě mu bude stát pražská Slavie
Ruslan Mingazov: Věřím, že do Prahy pojedeme vyhrát!

Kromě ofenzivy se Jablonci daří také v obraně a v posledních pěti soutěžních zápasech v SYNOT lize a Poháru FAČR nedostal Jablonec gól! To je také dáno úspěšností v obranných soubojích, ve kterých patří Jablonci první místo v ligovém pořadí s úspěšností 58,95 procent.

Souboje Slavie s Jabloncem jsou v historickém ohlédnutí vcelku bohaté na branky. Ve 40 zápasech padlo celkem 96 branek, což dělá průměr 2,4 gólu na zápas. O trochu více jich dala Slavia, která má na kontě 50 branek a Jablonec zbylých 46. V čem ale Jablonec dominuje celé lize, tak je herní disciplína, při které nedostává aktuálně třetí tým ligové tabulky karty. Za deset zápasů jich Jablonec dostal pouze šest! Naopak hráči Slavie viděli žlutou kartu již ve 24 případech a dokonce jednu červenou. V karetním ohrožení na sobotní utkání je záložník Slavie Vukadin Vukadinovič, který v Praze hostuje z Jablonce. 


Author Martin Bergman
Sdílet článek