Article image

Jablonec míří po pauze do Edenu, v cestě mu bude stát pražská Slavie

Team logo Team logo
SK Slavia Praha FK Jablonec
1:1
Synot liga, 11. kolo so 18. 10. 2014, 17:00
Reportáž

Jablonečtí fotbalisté vstoupí do poslední třetiny podzimní části SYNOT Ligy v sobotu na půdě Slavie Praha. V Edenu se představí náš tým ze severu Čech úderem sedmnácté hodiny.

Po reprezentační pauze na sebe v pražských Vršovicích narazí aktuálně desátý a třetí tým ligové tabulky.

Pražané překvapili fotbalovou veřejnost vydařeným vstupem do sezony, po prvních pěti kolech se drželi na vedoucí příčce, jenže pak přišel strmý pád. V dalších pěti zápasech sešívaní nezískali ani bod, navíc s hodně pasivním skore 2:10. A tak přišel jasný signál od vedení. Slávisté musí získat v posledních šesti zápasech letošního roku alespoň devět bodů, jinak přijdou pokuty. „Rozhodli jsme se, že k nim zatím nepřistoupíme ihned, ale vytkli jsme si bodový zisk a pokud ho nedodržíme, tak v tom budou výrazně finančně zainteresování hráči i realizační tým,“ prozradil kouč Beránek.

Jeho svěřenci odehráli i bez některých opor v reprezentační pauze přípravné utkání s druholigovým německým Norimberkem, kterému podlehla 2:3.

Kouč sešívaných tuší, že sobotní duel s Jabloncem nebude pro jeho svěřence procházkou v růžové zahradě. „Jablonec totiž hraje výborně a právem patří k týmům s aktuálně nejlepší formou. Jenže my jsme ve stavu mobilizace a musíme to potvrdit na hřišti,“ burcuje lodivod Slavie.

ČTĚTE TAKÉ: RUSLAN MINGAZOV: VĚŘÍM, ŽE DO PRAHY POJEDEME VYHRÁT!

Oproti tomu jablonečtí se před reprezentační pauzou vítězstvím v odvetném zápase tuzemského poháru na hřišti Bohemians úspěšně prokousali do jarního čtvrtfinále a už se těší na následující ligové boje. „Těšíme se na pokračování ligové sezony po reprezentační přestávce. Po postupu do jarní fáze Poháru FAČR jsme pozitivně naladěni a chtěli bychom navázat na kvalitní výkony z předchozích kol,“ přibližuje atmosféru přes sobotním zápasem jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý.

Tomu budou v Edenu scházet „pouze“ dlouhodobý marodi. „K utkání pocestujeme v plné síle a určitě budeme chtít potvrdit zlepšenou střeleckou formu našich hráčů. Věřím, že nás přijede podpořit i hodně jabloneckých fanoušků,“ říká kouč BAUMITu, který na adresu našeho sobotního soupeře dodává. „Víme, že Slavia má za sebou negativní bilanci výsledků, ale určitě se během pauzy dostatečně připravila. Vůbec ji nepovažujeme za lehkého soupeře, spíš naopak,“ varuje Šilhavý.   

Stadion v Edenu bude mít při našem sobotním zápase uzavřen celou severní tribunu, disciplinární komise tak rozhodla kvůli výtržnostem fanoušků Slavie při domácím utkání s Brnem.

Utkání začíná v sobotu 18. října od 17 hodin v Praze Edenu

Rozhodčí: Zelinka – Kordula, Hájek

Delegát: Chytil


Author Jan Bendl
Sdílet článek