Article image

Hráčské ohlasy po vítězství nad Bohemians. Gól konečně trefil Doležal.

Team logo Team logo
FK Jablonec Bohemians Praha 1905
2:0
Pohár FAČR, út 23. 9. 2014, 17:00
Reportáž

Po dlouhé době se konečně trefil do černého jablonecký útočník Martin Doležal a svým gólem přispěl k dvoubrankovému vítězství v úvodním zápase osmifinále Poháru FAČR nad Bohemians 1905.

Naposledy jste se trefil do sítě Plzně na začátku srpna, na gól jste se docela načekal.

Čekání to bylo velké. V zápasech co jsem šance neproměnil, jsem byl nazýván hrobařem, takže dneska jsem to alespoň trochu snad odčinil.

Bohemians mají v poslední době dobrou formu, neobávali jste se toho zápasu?

Bohemka po sobotním zápase vypadala hodně dobře, ale dneska tam měli určité změny v sestavě, takže jim to nešlo až tak. Připravovali jsme se na ně, dostávali jsme se do šancí, ale stále nás trápí ta předfinální fáze. Ikdyž 2:0 ale do odvety dobrý výsledek.

Jenže gólů v síti „klokanů“ mohlo být i více. Zvonily břevna, tyče.

Aspoň těch 2:0, kdyby to bylo 3:0 a že Mára Kysela tam měl tutovku v závěru, tak už by to bylo o něčem jiném. I tak je to dobrý výsledek, stejně se ale nesmíme uspokojit.

Stále se vám ale nedaří velké šance přetavit ve více gólů.

I na tréninku nám to tam nepadá, když hrajeme soutěž, kouč nám to vytýká, nevím čím to, musíme se na to asi víc koncentrovat. Je tam ještě hodně práce, hráli jsme trochu v jiné sestavě. Pomalu si zvykáme, každý už přichází na to, co po nás trenér chce.

Cítil jste tlak na vaši osobu? Přeci jen v poslední době jste šance především zahazoval.

Tlak si spíš dělám já sám na sebe. Sám si ty šance a nevydařené akce vyčítám a pak se nekoncentruju plně na hru, ikdyž se snažím soustředit na balon a je to pro mě těžké. Ale uvidíme, třeba se tím dnešním golem chytnu.

Luděk Pernica: V Ďolíčku to mají všechny týmy těžké

Obrana Jablonce v čele se stoperem Luďkem Pernicou uhájila v prvním osmifinále Poháru FAČR čisté konto na domácím stadionu. Výsledek 2:0 je podle Pernici do odvety hodně dobrou výchozí pozicí.

Co říkáte na výsledek 2:0 z prvního zápasu?

Odveta nás čeká v Ďolíčku, tam to mají všechny týmy těžké. Je to zatím jenom poločas, ale 2:0 je hodně dobrý výsledek. My tam pojedeme s tím, že výsledek budeme chtít potvrdit a postoupit.

Měla to s Bohemians defenziva snadnější než v jiných zápasech?

Když to tak vezmu, tak Bohemka měla v prvním poločase jeden náznak, kde to Mára Kysela dobře uhasil. Ve druhém poločase jsme to prakticky až na dvě chybičky drželi dobře.

Na konci prvního poločasu reklamovali hosté vaše hraní rukou. Jak to tam bylo?

Tam šel střílený balon ze strany a José Romera mi to chtěl asi sklepnout nebo spíš odkopnout. Já jak tam spadl na zem, tak mi to ruku asi trefilo, ale tohle se podle mě nepíská.

Pavel Moulis: Dvoubrankový náskok pro odvetu není špatný

Po delší době jste se opět objevil v základní sestavě a bylo vidět, že máte ohromnou chuť hrát.

Jo, dneska mě to bavilo. Chtěl jsem trenérovi dokázat, že na to mám a jen doufám, že se to podařilo. V první půli jsem dostával hodně balónů a hrálo se mi dobře. Ve druhé už to tak výrazné nebylo. Nehraju pravidelně a tak mi ke konci začaly trochu odcházet síly. Ale jinak si myslím, že jsem zápas odehrál slušně.

V první půli jste se dostal do dvou dobrých šancí a při té první jste nastřelil tyčku. Mrzí vás to hodně?

Samozřejmě to mrzí… . Trefil jsem to do tyčky a je škoda, že to šlo téměř po brankové čáře ven.

Pak jste si to vynahradil druhou střelou, po které padl gól. Jak jste ho viděl?

Crnki mě našel přetaženým centrem, zpracoval jsem si to a dal to k tyči. Jsem rád, že mi to tam spadlo a hlavní je, že jsme vyhráli. 

Neměl jste strach, aby to zase nebyla tyčka?

Ne, to byla jiná situace.

V úvodu jste na Bohemku vyvinuli velký tlak a první gól přišel překvapivě pozdě.

My jsme věděli, že tady bude Bohemka zalezlá a že bude hrát na brejky. Snažili jsme se být silní na balonu a dobrou kombinací si vytvářet šance. Ty přišly. Škoda jen, že jsme gólů nedali víc.  Po druhé brance jsme se snažili kontrolovat situaci. Možná jsme měli dát ještě jeden gól, ale i tak si myslím, že šance postoupit je před odvetou velká.

Nastřelili jste dvě tyče, a břevno.

Jo, to mrzí. Asi chybělo i víc štěstí. V tréninku se na koncovku zaměřujeme a s trenérem o tom stále hovoříme, ale moc nám to tam nepadá. Chtělo by to dát ze čtyř šancí tak tři góly.  

Čekáte, že to v Ďolíčku bude jiný zápas?

Asi jo. Budou chtít i s pomocí skvělých fandů asi postoupit a snažit se dát co nejdřív gól, ale na druhou stranu dvoubrankový náskok není špatný. Doufám, že postoupíme.

Myslíte si, že jste si dnešním výkonem řekl o místo v základní sestavě?

Uvidíme. Každej chce hrát a je na trenérovi, jak to příště postaví.


Author Jan Bendl
Sdílet článek