Article image

Pro odvetu příznivý výsledek, hodnotil pohárový zápas kouč Šilhavý

Team logo Team logo
FK Jablonec Bohemians Praha 1905
2:0
Pohár FAČR, út 23. 9. 2014, 17:00
Reportáž

Dvoubrankový náskok, navíc bez obdrženého gólu. Solidní výsledek do odvety osmifinále Poháru FAČR bere také jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý.

Klokani z Vršovic zažívají v lize příjemné chvíle, v pohárovém utkání v Jablonci ale prohráli 0:2. „Chtěli jsme zde uhrát lepší výsledek. Pohár bereme vážně, ikdyž dnes jsem chtěl dát možnost hráčům, kteří dobře trénují. Ale asi jsme chtěli moc. Nebyli jsme tak aktivní, jak jsem si představoval. Trochu nám vázla souhra, na druhou stranu je škoda, že jsme dostali tak laciné góly a nedokázali jsme využít šance, které nám Jablonec dal. Výsledek 2:1 by byl totiž pro nás hodně příznivý,“ shrnul středeční porážku svého týmu kouč Bohemians 1905 Roman Pivarník.

Domácí lodivod Jaroslav Šilhavý bere dvoubrankový náskok do odvety. „Jsem rád, že jsme první poločas osmifinále zvládli. Bohemka má v posledních zápasech velkou formu, takže i z tohoto pohledu je ten konečný výsledek pro nás příjemný. Výsledek je to sice dobrý pro odvetu, nicméně nic ještě není hotovo,“ varuje kouč.

Domácí celek byl dle slov trenéra lepší a z vítězství se radoval oprávněně. „Byli jsme o kousíček lepší, v kombinaci i na míči. Vytvořili jsme si i další šance, které volaly po gólu, jenže ty jsme bohužel neproměnili. Je to škoda, protože v pohárových utkáních je každý gól dobrý. Na druhou stranu je důležité, že jsme neinkasovali, v závěru jsme tam měli dva takové problémy. Zvládli jsme to po tom sobotním remízovém utkání s Budějovicemi a teď se budeme dál připravovat na sobotní ligu v Hradci Králové,“ plánuje Šilhavý.

Kouče BAUMITu konečně mohl potěšit i útočník Martin Doležal, který se po dlouhé době radoval ze vstřelené branky. „On byl pod velkou kritikou, zejména po posledním zápase s Budějovicemi, kdy nedal vyložené šance. Je to celkové důležité pro tým,“ dodal kouč na adresu Doležala.


Author Jan Bendl
Sdílet článek