Article image

Jablonečtí hráči Dynamo jasně přehráli. Chybělo jen vstřelit branku

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Dynamo Č. Budějovice
0:0
Synot liga, 8. kolo so 20. 9. 2014, 17:00
Reportáž

Utkání 8. kola SYNOT ligy s SK Dynamo České Budějovice nedopadlo pro jablonecké fotbalisty výsledkově příliš šťastně. Ve statistikách ale svého soupeře převálcoval. 

Celkový počet akcí, které FK BAUMIT Jablonec v utkání s Českými Budějovicemi založil, činí 1060! Úspěšnost byla celých 76 procent, to je 807 akcí. Na druhé straně Dynamo podniklo 661 akcí s úspěšností 66 procent. Jablonecká převaha byla také podpořena brzkým vyloučením záložníka Jana Vošahlíka z Českých Budějovic, který viděl červenou kartu již v 15 minutě.

To se podepsalo také na počtu útoků. Zatímco hosté z jihu Čech spoléhali spíše na brejky a připsali si 46 útoků, domácí Jablonec jich měl výrazně více – 127. Z toho plyne také počet střel. Jablonec jich proti soupeři vyslal 26. Z toho jedenáctkrát šla střela mimo, sedmkrát přímo na branku, sedm střel bylo zblokovaných obránci a jednou si míč našel cestu do břevna. V jedenácti případech se jablonečtí hráči propracovali ke střele uvnitř pokutového území soupeře a z toho čtyřikrát přímo ohrozili hostujícího brankáře. Dynamo vystřelilo pětkrát a jen dvakrát střela mířila mezi tyče. Tři zbylé střely byly zblokované.

Jablonečtí také dominovali v počtu přihrávek. Domácí si míč vyměnili v 667 případech s 86 procentní úspěšností. Naopak hosté měli 301 přihrávek a úspěšnost jen 67 procent. Zajímavě se během zápasu vyvíjela statistika držení míče. V prvních 15 minutách to bylo 60:40 ve prospěch Jablonce. Po vyloučení Jana Vošahlíka však tlak narostl a držení se posunulo na 74:26! Nejvýraznější rozdíl byl v závěrečné čtvrthodině, kdy se Jablonec ze všech sil snažil urvat vítězství pro sebe. To bylo držení v poměru 80:20. Celkově z toho vychází poměr 70:30 procent za celé utkání.

U družstva Dynama bylo vidět, že je důrazné v soubojích a vyhrálo jich 54 procent. Více mělo také odebraných míčů, kdy jich Jablonci sebralo 22. Jablonec odebral soupeři míč v pěti případech. V počtech faulů ale vyhrálo Dynamo v poměru 14:8.

I přes celkovou dominanci Jablonce v utkání s Českými Budějovicemi zůstala jedna statistika vyrovnaná, a to hned ta nejdůležitější. Výsledek 0:0 je pro domácí tým zklamáním. Již v úterý od 17 hodin ale pokračuje Pohár FAČR prvním osmifinálovým zápasem, kdy do Jablonce přijede Bohemians Praha 1905. Přijďte povzbudit naše kluky, ať si do odvety vytvoří co nejlepší výchozí pozici. 


Author Martin Bergman
Sdílet článek