Article image

Jablonec dnes přivítá v osmifinále Poháru FAČR Bohemians 1905

Team logo Team logo
FK Jablonec Bohemians Praha 1905
2:0
Pohár FAČR, út 23. 9. 2014, 17:00
Reportáž

V nabitém anglickém týdnu se jablonečtí fotbalisté představí už v úterý v rámci Poháru FAČR opět před domácím publikem. V úvodním zápase osmifinále domácí pohárové soutěže se střetnou s Bohemians 1905.

Klokani zažívají po letech úspěšný vstup do ligové sezony. Pod vedením nového kouče Pivarníka sice na první ligové body dosáhli až ve třetím kole, ale po osmi odehraných kolech mají na svém kontě už třináct bodů, a za naším Jabloncem zaostávají jen o jediný bod! „Měli jsme těžký los, ale stále se zlepšujeme. Příprava na sezonu byla náročná, snažili jsme se mužstvo vyladit a náš předpoklad byl, že se to povede tak ve čtvrtém kole,“ líčí kouč úspěšného týmu, který se usadil na šesté příčce ligové tabulky.

Pražané v sobotu ovládli vršovické derby, když dvěma zásahy zničili Slavii a v tolik diskutovaném Dolíčku zavládla euforie. „Znovu jsme dominovali ve všem, předváděli jsme rychlý přechod do útoku i kombinační fotbal s krásnými akcemi a spoustou šancí,“ lebedil si Pivarník, který ale zároveň zůstává nohama na zemi. „Každý zápas je jiný, někdy vám někdo nesedne, ale já doufám, že budeme schopni takovýto výkon zopakovat,“ říká před úterním pohárovým duelem v Jablonci.

Bohemians svůj víkendový ligový zápas zvládli na jedničku, naopak BAUMIT nedokázal v sobotu splnit roli jasného favorita a doma se rozešel s jihočeským Dynamem jen bezbrankovou remízou. Jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý hořekoval po domácí ztrátě nad zahozenými šancemi svých svěřenců. „Šance si dokážeme vypracovat, ale řešíme je špatně a pomalu a tohle musíme hned změnit,“ plánuje před následujícími zápasy kouč Severočechů.

Teď je ale před oběma kluby vzájemný duel poháru FAČR. Pražané na úvod pohárové soutěže vyhráli 3:0 v Kolíně, v následujícím kole pak doma porazili České Budějovice 2:0. Jablonečtí se do osmifinále prokousali přes pětibrankové vítězství v Chomutově a následné hubené vítězství 2:1 nad divizní Dobrovicí.

Oba kluby už mají vzájemný ligový zápas z podzimní části za sebou. Jablonec dokázal ve 4. kole zvítězit v Ďolíčku 2:1, jablonečtí vedli ve Vršovicích po gólech Rossiho a Kopice, za domácí korigoval Bratanovič.

Domácí pohárová soutěž se od osmifinále hraje na dva zápasy. Jablonečtí se v úvodním duelu proti Bohemians 1905 představí na domácím trávníku, odveta je naplánovaná na středu 8. října v Praze.       

Utkání začíná v úterý 23. září od 17 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Franěk – Vlasjuk, Zeman

Delegát: Kozel


Author Jan Bendl
Sdílet článek