Article image

Šilhavý: Ztratili jsme dva body, v koncovce nám chybí agresivita

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Dynamo Č. Budějovice
0:0
Synot liga, 8. kolo so 20. 9. 2014, 17:00
Reportáž

S jen bezbrankovou remízou byl po konečném hvizdu sobotního duelu Jablonce s Českými Budějovice nespokojený kouč domácího celku Jaroslav Šilhavý.

Bod z jablonecké Střelnice si tajně přáli a s vypětím sil si ho také nakonec odvezli fotbalisté Českých Budějovic. „Je to bod ze hřiště velmi těžkého soupeře a i proto jsme velmi spokojeni. Po vyloučení jsme museli vsadit na defenzivu. Podobný zápas v deseti jsme odehráli i s Mladou Boleslaví a vyhráli ho, dnes jsme si odvezli bod,“ mnul si ruce kouč Jihočechů Luboš Urban.

„Zaměřili jsme se na bránění, věděli jsme, co můžeme od Jablonce očekávat. Musím říci, že moji kluci ten zápas odmakali, dřeli celých devadesát minut a měli i trochu štěstíčka,“ stačil poznamenat lodivod Dynama.

„Naši hráči se snažili číst pozorně hru soupeře. Stálo nás to sice neskutečné množství sil, ale fotbal je prostě o gólech, a ty jsme nedostali. Máme bod a ten bereme všema deseti,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci kouč Českých Budějovic Luboš Urban.

Zklamaný z domácí ztráty byl po právu jablonecký trenér Jaroslav Šilhavý. „V zakončení jsme málo agresivní a důrazní. Šance si sice dokážeme vypracovat, ale řešíme je špatně a pomalu. Ty činnosti spolu souvisí, a to musíme změnit, jinak nám to bude komplikovat i další utkání,“ líčil své dojmy po utkání kouč domácích.

„Dynamo předvedlo velmi obětavý výkon celého mužstva, kterému kraloval skvělý brankář Křížek a stoper Lengyel, ten měl snad v hlavě magnet. To byly hlavní příčiny, proč jsme dnes doma ztratili dva důležité body. I v druhém poločase jsme měli drtivý tlak a řadu šancí, jenže gól jsme nedali. Nedá se nic dělat, ztratili jsme doma dva body a to proti soupeři, který hrál v oslabení. Měli jsme naplno bodovat,“ uznal kouč BAUMITu Jaroslav Šilhavý.

{video}


Author Jan Bendl
Sdílet článek