Article image

Jablonci se v domácím prostředí proti Dynamu historicky daří

Team logo Team logo
FK Jablonec SK Dynamo Č. Budějovice
0:0
Synot liga, 8. kolo so 20. 9. 2014, 17:00
Reportáž

V sobotu od 17.00 hodin pokračuje jablonecké tažení SYNOT ligou domácím utkáním s Českými Budějovicemi. Fotbalisté FK BAUMIT Jablonec s Dynamem doma velmi dobrou bilanci, když jen jednou prohráli.

Oba sobotní soupeři se spolu utkali již ve 32 ligových zápasech. Patnáct z nich skončilo vítězstvím našeho týmu, šest duelů bylo nerozhodných a v jedenácti případech se radovali hosté z Českých Budějovic. Na domácím stadionu na Střelnici má ale Jablonec výrazně lepší bilanci. Dvanáctkrát totiž FK BAUMIT Jablonec naplno bodoval a pouze jednou prohrál. Tři zápasy pak skončily dělbou bodů.

Navíc není v Jablonci nouze o brankové hody proti Českým Budějovicím. Například v rámci domácího poháru v roce 2012 vyhrál Jablonec 5:0, stejný výsledek se ale zrodil také v lize v sezoně 2010/2011. Historicky nejvyšší debakl se zrodil 1. března 1998. To Jablonec na Střelnici České Budějovice doslova zdemoloval 8:0! Třemi brankami tehdy přispěl Pavel Pěnička, dvě dal Radek Hromádko a Navrátil s Fukalem přidali po jednom zásahu. Střeleckou listinu doplnil Penner vlastním gólem.

V aktuálním ročníku se oba celky nachází na opačných pólech ligové tabulky. Zatímco je Jablonec po pátečním utkání Mladé Boleslavi s Teplicemi (3:0) na čtvrtém místě, České Budějovice jsou na 13. místě. Dynamo za uplynulých sedm kol inkasovalo již 14 branek, což je vizitka druhé nejhorší obrany v lize. Naopak Jablonec skóroval již dvanáctkrát a může se tak pyšnit čtvrtým nejproduktivnějším útokem v SYNOT lize.

Ve vzájemných soubojích Jablonce s Českými Budějovicemi padá vcelku hodně branek. Za 32 zápasů jich padlo 80, což je v průměru 2,5 gólu na jedno utkání. Bylo také několik zápasů, kdy moc branek nepadalo. Například v ročníku 2006/2007 skončil zápas v Jablonci bezbrankovou remízou. V čem jsou ale zápasy obou sobotních soupeřů bohaté, tak jsou udělené žluté karty. Jablonec jich dostal 55 a České Budějovice dokonce 70.

Letošní ročník je pro Jablonec zatím úspěšný a projevuje se to také na pořadí v ligových statistikách. V počtu střel na bránu je Jablonec na druhém místě za vedoucí Plzní s 39 pokusy. Svěřencům trenéra Jaroslava Šilhavého se také daří v soubojích na zemi, kde vede Jablonec ligové pořadí s úspěšností přes 53 procent. V celkové úspěšnosti soubojů je Jablonec na druhém místě. Důkazem, že Jablonci dobře funguje letos také obrana, je fakt, že v ligovém hodnocení úspěšnosti obranných soubojů jsme na prvním místě úspěšností nad 60 procent.

Přijďte Jablonec podpořit na sobotní utkání a pomozte týmu dokráčet k dalším ligovým bodům. Utkání začíná v 17 hodin, ale již o hodinu dříve je pro fanoušky připravena Fanzóna se spoustou atrakcí a soutěží.

ČTĚTE TAKÉ:
Střelnice vs. Střelecký ostrov! Do Jablonce přijíždí České Budějovice
Filip Novák věří, že tým proti Českým Budějovicím uspěje
Fanzóna se divákům otevře v sobotu hodinu před utkání s Dynamem


Author Martin Bergman
Sdílet článek