K Vinici FORTUNA ČFL B, 28. kolo

FK Pardubice

5
1

FK Jablonec

Rezerva FK Jablonec v druhém venkovním zápase v týdnu podlehla vysoko 1:5 v Pardubicích. Kolo před koncem třetiligové soutěže tak klesla na třetí příčku ČFL.

Jen tři dny po zápase v Hradci Králové se Vodičkův B-tým vydal znovu na východ Čech, tentokrát o kousek dál k soupeři do Pardubic. Také tam začali Jablonečtí lépe, od začátku drželi více balon a vypracovali si i zajímavé akce po stranách hřiště. Jenže do vedení šli v 6. minutě paradoxně domácí, vtipnou narážečkou Huf vyslal do šance Víta, jeho zakončení ještě stačil Fiala vyrazit, ale na dorážku Hufa už byl krátký - 1:0.

Jablonec se vyrovnání dočkal o deset minut později, po obléhání domácí branky napálil míč prudce Kinčl a Huf si balon nešťastně ztečoval do vlastní branky - 1:1. Domácí ale hosty dál zlobili rychlými protiútoky, které řešili s přehledem a jednoduše. Ve 34. minutě měl dost prostoru ve středu hřiště Štichauer a svůj nájezd vyřešil ukázkově, dloubnutím přes vybíhajícího brankáře – 2:1.

Jablonečtí o poločase dvakrát střídali. Přesto se Pardubičtí i po změně stran dostávali díky nedůrazu a špatnému dostupování hráčů do dalších příležitostí. Ve 49. minutě utekl všem Sychra a přesnou střelou ke vzdálenější tyči poslal Pardubice do dvoubrankového vedení – 3:1. V 60. minutě chyboval Vošahlík při rozehrávce s gólmanem Fialou a jejich zaváhání přetavil ve čtvrtou domácí branku Sychra. Čtvrt hodiny před koncem vystřelil z hranice vápna Vít a dorážející Sychr svým druhým gólem v zápase pečetil vítězství domácích barev v poměru 5:1.

Jabloneckým hráčům nešla ani v tomto zápase upřít snaha, jenže v Pardubicích proti produktivním domácím to prostě nešlo. Náš tým tak po sobotní porážce klesl na třetí příčku tabulky, před ním jsou Zápy a nově také Přepeře. Právě regionální derby s Přepeřemi čeká na náš tým v posledním kole ČFL, které odehrajeme následující sobotu 11. června od 10:15 hodin v Břízkách.


Sdílet článek