Živanice FORTUNA ČFL B, 26. kolo

Sokol Živanice

2
1

FK Jablonec

Rezerva FK Jablonec přišla o bodový zisk na pažitu Živanic v poslední minutě řádné hrací doby. I přes porážku zůstává Vodičkův tým na druhé příčce třetiligové soutěže.

V Živanicích začal Vodičkův soubor dobře, kdyby proměňoval své šance, mohl klidně vést vícególovým náskokem. Nejdříve Torfiq hlavou prodlužil na nabíhajícího Haitla, jeho střelu ale domácí gólman Vaníček stačil vyrazit! Stejný Jablonecký hráč spálil šanci znovu, tentokrát Živanice zachránil obětavým obranným skluzem domácí obránce. Vše důležité se tak nakonec první pětačtyřicetiminutovky událo až těsně před poločasovou pauzou. Po Daníčkově rohovém zatáhl za ruku Kakrda stopera Koblížka a Torfiq se z nařízené penalty nemýlil – 0:1! Jen o dvě minuty později nechala jablonecká obrana trestuhodně hlavičkovat domácí po standardní situaci, po které se třáslo naše břevno, odražený míč se snažil usměrnit do okryté branky další domácí hráč, ale toho fauloval vysokou nohou Torfiq a z další nařízené penalty srovnal na poločasových 1:1 Petrus.

V druhé půli se hra vyrovnala a domácí hrozili především ze standardních situaci. Náš tým se snažil hrát svou hru, jenže v té se vytrácela lehkost. Domácí nás postupně přehrávali ve středu hřiště, kde zjevně chyběl zraněný Rozkovec. Přesto jsme si dokázali vypracovat ještě dva rychlé protiútoky, které bohužel na poslední chvíli uhasila dobře hrající obrana domácího celku. Poté přišly problémy s vynucením střídáním, Vošahlík musel dohrávat se zablokovanými zády, Munzar musel odstoupit kvůli křečím, i proto jsme dohrávali o deseti. Bohužel, domácím se z posledního rohového kopu v 90. minutě povedlo svým důrazem zvrátit utkání na svou stranu hlavičkou Knespla – 2:1.

Porážka je pro Jablonecký tým krutým výsledkem, ale domácí k ní dokráčeli hrou až do úplného konce. Vodičkův tým bude chtít sobotní prohru z Živanic rychle hodit za hlavu, zregenerovat a připravit se utkání jara, které ho čeká v Břízkách už následující sobotu. K jablonecké přehradě totiž dorazí první Zápy, které vedou tabulku právě před naším Jabloncem.


Sdílet článek