Břízky FORTUNA ČFL B, 25. kolo

FK Jablonec

5
3

FK Dukla Praha

Pětadvacátou výhru v sezoně si připsali jablonečtí fotbalisté v domácím zápase proti Dukle Praha. V duelu bohatém na góly diváci v Břízkách viděli hned osm branek a výhru domácích 5:3.

V úvodu zápasu se do dvou příležitostí prodral útočník Torfiq, ale v obou případech ho zradilo špatné zpracování. V 11. minutě ale Jablonečtí poslali do vápna soupeře dobrý centr od levé autové čáry, míč prošel až na zadní tyč, odkud Breda nezadržitelně otevřel brankový účet zápasu – 1:0! O sedm minut později bylo v Břízkách znovu veselo, po rohovém kopu navýšil vedení domácích hlavou stoper Koblížek – 2:0!

Hosté se ale znovu do hry dostali s půlhodinou hry, to nařídil rozhodčí Tryzna pokutový kop za podražení ve vápně a Varačka poslal z penalty brankáře Surovčíka na opačnou stranu – 2:1.

Pražané nebyli v poli až tak špatným týmem, přesto ale znovu inkasovali. Ve 38. minutě si Daníček vyměnil míč před vápnem a sám pak z otočky prostřelil gólmana Buchláka na 3:1! Jablonecká gólová radost ještě nedozněla a za dvě minuty přišla další. Po závaru před hostující brankou se míče zmocnil Breda a prošel sním až před opuštěnou branku, odkud zvýšil už na 4:1! Jablonečtí ale slibné poločasové vedení neudrželi, těsně před odchodem do kabin propadl střed naší obrany, kam si zaběhl Varačka, elegantně si zpracoval vysoký míč a dloubnutím přes vybíhajícího brankáře Surovčíka upravil na poločasových 4:2.

Brzy po změně stran zablokovala hostující obrana střelu Daníčka. Vzápětí zahrozili i hosté, do velké šance se dostal Hodek, ale proti byl brankář Surovčík, který míč dokázal vyrazit. Navýšit vedení našeho celku mohl i stoper Koblížek, ten hlavičkoval na malém vápně koníčkem o zem, jenže míč těsně přeletěl i břevno. Půl hodiny před koncem se domácí zlobili na hlavního rozhodčího, který neodpískal ruku v pokutovém území soupeře.

V hostujícím vápně se dvakrát po totožných situacích marně radoval z branky útočník Torfiq, dvakrát zakončoval patičkou a dvakrát mu byl máván ofsajd. Až na třetí pokus si mohl gólovou radost vychutnat, tentokrát po přesném zakončení k tyči zvýšil na 5:2.

V závěru ale měli Pražané několik šancí. Nejdříve skončila těsně vedle naší tyčky tečovaná střela Ludvíčka. Po následném rohovém kopu hosté dokonce trefili spojnici břevna a tyče! Neujala se ani prudká střela z okolí penaltového puntíku, přesto se Dukla branky dočkala v 90. minutě korigoval na konečných 5:3 Hodek.

Jablonecký kouč Jaroslav Vodička měl pro soupeře jen slova chvály. „Dukla svou velkou kvalitu a mně osobně se velice líbí. Musím říct, že my zdaleka nejsme tam, kde je Dukla Praha v práci s mladými. Kdybychom tu měli my dnes jedenáct hráčů ročníku přes rok 2000, tak nám Dukla dá sedm gólů,“ míní kouč naší rezervy. „U nás to dnes nebyla žádná velká sláva, především díky druhému poločasu, který byl z naší strany slaboučký. Dukla nám toho moc nedovolila, v poli i na balonu byla silná. Měli jsme obrovské problémy s balony za obranu a my si s tím ani v takto zkušené obraně nedokážeme lépe poradit. Ale za vítězství jsem rád,“ konstatoval Vodička.


Sdílet článek