Břízky FORTUNA ČFL B, 21. kolo

FK Jablonec

2
0

FK Zbuzany 1953

Jablonecká rezerva se v šestém jarním kole ČFL dočkala druhého vítězství. V Břízkách si Vodičkův tým poradil se Zbuzany 2:0. Po rychlém úvodním gólu Smejkala přidal gólovou pojistku v druhé půli Nešpor.

Minulý týden ztratili svěřenci trenéra Jaroslava Vodičky body v nastaveném čase a nálada byla na bodu mrazu. „Minule jsem byl hodně negativní. Něco jsme si vyříkali. Dnes jsem byl hodně nervózní a asi to bylo i slyšet v průběhu hry,“ uvedl kouč našeho B-týmu.

Jeho svěřenci vstoupili do zápasu nejlépe jak mohli. Už po 80 vteřinách hrací doby poslal Smejkal z levé strany polostřílený míč, který k překvapení všech nikým netečován skončil až u vzdálenejší tyče Kočího branky - 1:0! „Jenže pak jsme z toho paradoxně vypadli a soupeř nás přehrával. Hosté byli silní na míči a my jsme se s tím nedokázali vyrovnat,“ mohl se ukřičet i střídaček kouč Vodička. Domácí si ale vytvářeli oproti hostům nebezpečné střelecké příležitosti. Velká šance přišla po centru Haitla, který gólman jen vyboxoval před sebe, ale překvapený Mašek z vápna překopl odrytou branku! S půlhodinou hry zakončoval technicky stoper Koblížek, brankář Kočí se prolétl vzduchem a stihl míč vyškrábnout nad břevno!

Do druhé půle už nenastoupili dle domluvy ligisté Pleštil se Smejkalem. Na dvoubrankový rozdíl mohli domácí odskočit hned z kraje druhého dějství. Skuhravý načasoval přihrávku na Maška, ten ale z úhlu rozvlnil jen boční síť. V základní sestavě naší rezervy se znovu po zranění dostává do hry středopolař Rozkovec, ten si deset minut po změně stran vybojoval balon uprostřed hřiště a z dobrých dvaceti metrů netrefil prostor branky jen o decimetry. Jablonec se gólově uklidnil až v 61. minutě, střídající Daníček vystihl rozehrávku soupeře, Mašek poté načasoval ideální přihrávku za obranu na útočníka Nešpora, který z úhlu prostřelil brankáře Kočí a zvýšil na 2:0!

Hosté se na dostřel jablonecké svatyně příliš nedostávali, až dvacet minut před koncem zaměstnal brankáře Surovčíka Hampl, ale strážce jablonecké svatyně stačil vyrazit na roh. Naše rezerva tak dokráčela po čtyřech zápasech bez vítězství k plnému bodovému zisku. „Dnes jsem spokojený s vítězstvím a hrou ve druhém poločase. Soupeři jsme toho moc nedovolili. Vítězství si cením, protože kvalita Zbuzan tam opravdu byla. Nebál bych se říct, že to byl zatím na jaře náš nejlepší protivník. To vítězství jsme potřebovali a doufám, že nás to teď zklidní. Už jsme zase zkonsolidovaný tým, trénujeme normálně v plném počtu a začíná se to odrážet. Jsem rád, že se nám vrátil do sestavy Rozkovec. Nechci hodnotit jednotlivce, ale musím ocenit Munzara, ten borec jede na sto deset procent. Kluky za dnešek musím pochválit,“ ocenil své hráče kouč Vodička. Za týden se jeho tým představí na pažitu v Mladé Boleslavi.


Sdílet článek