Břízky FORTUNA ČFL B, 18. kolo

FK Jablonec

0
3

TJ Slovan Velvary

Trenér Vodička se musel stále obejít bez tvůrce hry B týmu Ondřeje Rozkovce, který je stále zraněný. Naopak mohl již využít Patrika Haitla, který se vyléčil ze zranění a z A týmu šli hrát Dominik Pleštil, Tomáš Smejkal a v brance byl Tomáš Vajner.

Začátek zápasu nenaznačoval, že by zápas měl skončit tak, jak nakonec dopadl. Domácí tým byl aktivní na míči a hra se odehrávala výhradně na útočné polovině Jablonce. Hned v 8. minutě se dostal do zakončení hlavou Torfiq po centru z pravé strany, ale nikým nehlídaný mířil vysoko. Následovala dvacetiminutová pasáž, kdy Jablonec zahrával několik rohových kopů, ale dobře pracující obrana soupeře vše odvrátila do bezpečí. Nejinak tomu bylo také při situacích ze hry, kdy zejména Kinčl, Pleštil nebo Diviš posílali centry před branku, ale výraznější šance z toho nebyla. Až ve 33. minutě, kdy Kinčl poslal z levé strany prudký míč do vápna, ale dvojice Pleštil s Torfiqem nedokázala překonat obranu Velvar. Ve 41. minutě se hosté dostali k první střele mezi tyče a hned z toho byl gól. Po zaváhání obrany se prosadil Valenta.

Po změně stran bylo stále dost času na obrat a obraz hry hodně připomínal první poločas. Blízko gólu byl Pleštil v 56. minutě, když ho vybídl k zakončení Smejkal, ale Pleštil trefil z pravé strany jen boční síť. V 65. minutě zahrával přímý volný kop Smejkal a jeho dobře mířenou střelu vytáhl ze šibenice brankář hostů. V 73. minutě si Daníček vzal míč u levé lajny a táhl si jej na střed do střelecké pozice, odkud vypálil dobrou ránu, ale bohužel jen do břevna. O 4 minuty později byl v akci znovu Daníček, když našel ve vápně Smejkala, který měl blízko k vyrovnání, ale těsně před střelou mu míč vypíchl obránce. Hosté se v té době více soustředili na brejky a v 86. minutě využil situaci Vopat a zvýšil na 2:0. Značně otřesený Jablonec pak inkasoval ještě jednou o minutu později po trefě Peka - 0:3.


Sdílet článek