Ústí nad Orlicí FORTUNA ČFL B, 17. kolo

Jiskra Ústí n.Orlicí

1
1

FK Jablonec

Z druhého jarního zápasu v ČFL se jablonecký B-tým vrátil s remízou 1:1 z Ústí nad Orlicí.

Ačkoliv je místní Jiskra až na posledním místě třetiligové tabulky, od začátku bylo jasné, že jabloneckou rezervu nečeká v tomto zápase nic jednoduchého. Domácí totiž hráli důrazný fotbal. Hosté z Jablonce se ke své hře příliš nedostali, v soubojích byli pozdě a domácí je přehrávali především ve středu hřiště, kde Jablonci chyběl zraněný Rozkovec. Po čtvrthodině hry navíc hosté přišli o zraněného Bredu, kterého narychlo vystřídal Torfiq. Právě střídající jablonecký útočník měl v 35. minutě první půle největší šanci, když dohrál obránce a řítil se sám na branku, bohužel ale při zakončení zvolil razanci a prudkou ranou vystřelil jen do středu branky, kde stačil reflexivně zasáhnout domácí brankář Šmíd.

Bezbrankový stav se v Ústí nad Orlicí měnil až po změně stran. Do druhého poločasu vstoupili mnohem lépe Jablonečtí a hned ve 48. minutě šli do vedení. Po rychlém přenesení hry dobře hrajícího Podzimka na pravou stranu se mladý Svrček pustil do souboje jeden na jednoho, z kterého vyšel vítězně a po jeho centru předvedl dobrý důraz ve vápně Torfiq, který z dorážky poslal Jablonec do vedení!

Jenže z toho se Jablonec pouhou minutu. Domácím se povedlo vyrovnat poté, co jeden z jabloneckých obránců špatně trafil hlavičku a Grigar nekompromisním zakončením srovnal na 1:1. Vyrovnávací branka hosty zaskočila natolik, že se už v dalším průběhu hry nedokázali dostat do potřebného tempa. Zápas plný osobních soubojů, který odřídil dobře hlavní rozhodčí Vojtěch tak nakonec skončil zaslouženou dělbou bodů.

V následujícím kole se jablonecký B-tým představí na domácí umělé trávě, kde v sobotu dopoledne přivítá TJ Slovan Velvary.


Sdílet článek