Dama de Noche Přípravná utkání, přát.

Viking FK

2
2

FK Jablonec

Těsně před odletem z herního soustředění ve Španělsku absolvovala Radova družina poslední herní test. Ten skončil remízou 2:2 s třetím týmem norské ligy Vikingem FK ze Stavangeru.

V posledním přípravném zápase na španělském herním soustředění se nakonec náš tým postavil místo plánovaného utkání s ruským Rostovem norskému Vikingu FK. Klub ze Stavangeru skončil v prosinci na třetí příčce v domácí lize a v létě ho čeká kvalifikace o Evropskou konferenční ligu UEFA.

V zápase samotném si první šanci vypracoval náš tým po akci Malínského z pravé strany, po jeho centru hlavičkoval těsně vedle spojnice útočník Silný. Pak už ale se ale zajímavé momenty děly především před jabloneckou brankou. Nejdříve pustil Holík do našeho vápna soupeře podél brankové čáry a střelu Nilsena Tangena zpacifikoval Hanuš! V 7. minutě Norové rozehráli rychle a pro jabloneckou obranu i nečekaně svou standardní situaci, první střelu Hanuš stačil vyrazit, míč však dopravil do sítě volný Vevante. Náš soupeř byl při chuti, další pěknou technickou střelou před vápnem Hanuš robinzonádou dokázal vytěsnil na roh!

Jablonečtí se před soupeřovu branku dostávali až s přibývajícím časem, jenže jejich akcím scházelo zakončení. To se netýkalo snad jen Malínského, který se po sólo akci z půlky hřiště zbavil ve vápně i posledního obránce, jenže pokořit brankáře Vikingu nedokázal. Dvakrát se poté zastřeloval ještě Holík, ale v obou případech pálil spíše pánubohu do oken. Podezřele pak vypadal i zákrok na Housku v pokutovém území Norů, ale penalta se nepískala.

O poločase musel v naší sestavě střídat zraněný Krob. Po změně stran Jablonečtí přidali a to zejména ve střelbě. Silný z otočky nepropálil hradbu těl před sebou. Stejný jablonecký útočník měl gól na noze také ve 49. minutě, to dostal dobrý balon do vápna, zbavil se i posledního bránícího hráče soupeře, ale míč poslal nad břevno! Jenže poté z ničeho nic udeřil soupeř, v 52. minutě si navedl míč do vápna z Holíkovy strany Karlsbakk a propálil i s tečí Martince Hanuše na 2:0.

Zbytek zápasu už se odehrával především na norské polovině. Tečovaná střela kapitána Hübschmana skončila nad břevnem, Malínského pokus byl zablokovaný a na zajímavý pas Surzyna jen těsně nedosáhl číhající Silný. Do hry se tak Jablonečtí dostali až v 68. minutě po Surzynově centru, míč si v šestnáctce dobře přebral Kratochvíl, jeho střelu ke vzdálenější tyči brankář vyrazil jen k Silnému, který míč pohotově vrátil do branky a snížil na 2:1!

Při dalším zakončení našich barev neprošel míč na soupeřovu branku po ráně Kratochvíla, neúspěšně si ve vápně počínal také střídající Ikaunieks. Definitivní podobu výsledku tak dala až druhá minuta nastaveného času, v které z dobrých 23 metrů napřáhl Smejkal a povedeným gólem srovnal na konečných 2:2.

Trenér Petr Rada zápas se Stavangerem hodnotil následovně. „Z těch tří zápasů to byl asi nejkvalitnější soupeř. Byl běhavý a fotbalový. Severský fotbal je náročný na pohyb. Měli jsme s tím problém prvních pětadvacet minut. Dostali jsme gól, rozhodčí sice prý řekl, že se rozehraje na píšťalu, ale oni rozehráli bez ní. Hráče jsem upozorňoval, že rozhodčí tu jsou trochu jiní. Druhou polovinu první půle už jsme to trochu vyrovnali. V druhém poločase Norové prostřídali, my poté taky. Dostali jsme tečovanou druhou branku. Snížili jsme Silným a v devadesáté srovnali Smejkalem na 2:2. Nechtěli jsme prohrát, ale soupeř to byl hodně dobrý. Uzavíráme soustředění a já doufám, že budou všichni zdravotně v pořádku. Uvidíme, jak bude vypadat Honza Krob, který se dnes zranil. Máme týden na to připravit se na první mistrovské utkání,“ uvedl před návratem domů jablonecký kouč Petr Rada.


Sdílet článek