Kluž Evropská konferenční liga UEFA, 6. kolo

CFR 1907 Cluj

2
0

FK Jablonec

Jablonečtí fotbalisté si jarní část Evropské konferenční ligy UEFA nezahrají. Porážka 0:2 v posledním kole na půdě rumunské Kluže znamená konečné třetí místo ve skupině D a konec naší pohárové cesty Evropou.

V posledním zápase Evropské konferenční ligy UEFA na půdě Kluže vypustil kouč Rada totožnou základní jedenáctku jako v neděli na Bohemians.

Jablonec vědom si postupové matematiky začal v Rumunsku nebojácně a už v prvním poločase si vytvořil řadu dobrých šancí ke skorování. Nejdříve scházel po Kratochvílově centru Pilařovi ve vápně jen půlkrok k zakončení. Na opačné straně hřiště prověřil připravenost Hanuše Boateng. Po osmi minutách hry zahrál Surzyn skvěle náš rohový kop, stoper Martinec hlavičkoval prudce na branku, z brankové čáry však míč dokázal vykopnout Camora! Domácí gólman poté vyřešil i ošemetný střílený centr Surzyna, který vyplaval na zadní tyči. K další střele před domácí šestnáctkou se odhodlal Kratochvíl, jeho pokus byl ale zblokován. V 25. minutě si Radův tým vypracoval další obrovskou příležitost po dobré kombinační akci, kterou bohužel zakončil Kratochvíl jen střelou do boční sítě! Před půlhodinou hry pálil z úhlu nad branku ještě obránce Holík. Když už to vypadalo, že se do kabin půjde za bezbrankového stavu, železničáři z ničeho udeřili. Na Maneův dobrý centr nejvýše ve vápně vyskočil Debeljuh bráněný nedůrazně nevysokým Pilařem a míč z jeho hlavy se odrazil od tyče do jablonecké branky – 1:0.

Po obrátce Jablonečtí zajímavě rozehráli standardní situaci, po signálu dostal balon na přední tyč Kratochvíl, ale jeho zakončení skončilo jen dalším rohovým kopem zelenobílého celku. V 59. minutě měli Rumuni obrovskou příležitost, Päun se krásně položil v okolí penaltového puntíku do centrovaného balonu a Hanuš famózním zákrokem na brankové čáře držel akcie jabloneckých barev! Náš celek měl poté slabší desetiminutovku, ozval se opět až zásluhou Kratochvíla, který se u brankové čáry zajímavé uvolnil a jeho nebezpečný střílený centr vylekal domácí příznivce. Zajímavý průnik do vápna soupeře předvedl poté Pilař, jenže v dobré pozici nestihl zakončit. Čtvrt hodiny před koncem propadl skákavý míč k Holíkovi, který tím byl ale zjevně překvapen a v tísni už nestihl ohrozit branku soupeře. Famózní zápas hrál pozičně ve středu záložní řady opět nestárnoucí kapitán Tomáš Hübschman. Jablonec se dál snažil tlačit do zakončení, ale do větších příležitostí se nemohl dostat. Osm minut před koncem zápasu přišlo definitivní rozhodnutí, po brejkové situaci Costac nehamounil a přihrál zcela volnému Debeljuhovi, který jemným dloubnutím přes vybíhajícího Hanuše zvýšil na 2:0.

Navíc po chybě střídajícího Považance se řítili do rozhozené jablonecké obrany hned tři domácí fotbalisté, Zelený ale stačil nebezpečí zažehnat za cenu rohového kopu. Na opačné straně hřiště prověřil tvrdou střelou brankáře Kluže Surzyn. V nastaveném čase měl snížení na hlavě útočník Doležal, jeho prudká hlavička ale skončila těsně vedle. Střeleckou smůlu Jablonečtí neprotrhli ani ve čtvrté minutě nastavení, hlavičku číhajícího Kubisty senzačně vytěsnil na roh brankář Bälgädean.

Jablonečtí fotbalisté se tak s Evropskou konferenční ligou loučí porážkou v Rumunsku, v tabulce skupiny D končí s šesti body na třetím nepostupovém místě.


Sdílet článek