Jablonec Evropská konferenční liga UEFA, 5. kolo

FK Jablonec

1
1

AZ Alkmaar

Holandský Alkmaar slaví po remíze 1:1 v Jablonci postup z prvního místa naší skupiny. Jablonec bude o postup muset ještě bojovat v závěrečném utkání naší skupiny v Kluži, kde bude muset bodovat.

V posledním domácím utkání základní skupiny Evropské konferenční ligy UEFA udělal trenér Rada tři změny v základní sestavě, v obraně se z důvodu disciplinárních trestů vyměnili stopeři. Po boku Surzyna hrál tentokrát Zelený, Kubista nemohl nastoupit kvůli vyloučení v Randers. Třetí změna nastala v záložní formaci, kde Hübschmana nahradil uzdravený Kratochvíl.

Zápas začal aktivně z obou stran, nejdříve vylekal střelou ze střední vzdálenosti metr vedle tyče Evjen Hanuše. Na opačné straně ale vzápětí udeřilo, běžela sedmá minuta zápasu, Krob rozehrál od levé autové čáry standardní situaci, kterou Kratochvíl hlavou prodloužil na vzdálenější tyč a míč se snesl pod břevno soupeřovy branky – 1:0!

Po čtvrthodině hry ale přišla komplikace, ve hře nemohl ze zdravotních důvodů pokračovat Pleštil, kterého musel narychlo vystřídat Malínský. Ve 20. minutě mohlo být na Střelnici ještě veseleji, Houskův roh tečoval Čvančara těsně mimo vzdálenější tyčku! Pak musel předvést rychlý výběh mimo pokutové území jablonecký brankář Hanuš, který za cenu žluté karty hasil zakončení Karlssona do odkryté branky.

Při dalším zakončení se dostal odražený míč před vápno ke střídajícímu Malínskému, ten pálil z voleje ale hodně nepřesně. Po půlhodině hry zkoušel nachytat ze standardní situace Krob z ostrého úhlu přímou střelou brankáře Alkmaaru, ale Vindahl byl pozorný a stačil míč vytáhnout na roh. Pak pálil Čvančara, jenže přesně do náruče brankáře Vindahla-Jensena. Na opačné straně hřiště si srazil na vlastní branku tečovaný míč Považanec, ale Hanuš stačil míč zachytit ještě před brankovou čarou. Pak napřáhl před naším vápnem k prudké ráně Clasie, jeho bombu naštěstí zblokoval jeden z jabloneckých bránících hráčů. Dvě minuty před koncem první půle však AZ dokázal srovnat skore, Pavlidis dostal šikovnou kolmou přihrávku za jabloneckou obranu, s míčem už však byl mimo střelecký úhel a tak přihrál na hranici vápna Evjenovi, který z otočky pohotově vyrovnal na poločasových 1:1!

V začátku druhé půle měl míč více v držení soupeř, Holanďané tuto část hry uzavřeli Karlssonovým lobem na Hanuše, který ale jeho úmysl dobře přečetl. Jablonec se postupem času čím dál více osměloval, po Pilařově průniku vznikl před holandskou brankou závar, houštinu těl ale nikdo prostřelit nedokázal. Náš tým ale musel mít stále na pozoru, protože Alkmaar využíval každé možnosti k zaútočení. Čtvrt hodiny před koncem prošel kolem bránících hráčů domácích Wit, střelu však v dobré pozici poslal těsně mimo Hanušovu tyčku!

Šest minut před koncem pálil z ostrého úhlu nad jabloneckou branku střídající Sugawara. Do konce utkání už si žádný z týmů větší šanci nevypracoval. Po remíze 1:1 tak Alkmaar slaví postup z prvního místa. Jablonec bude muset v závěrečném zápase v Kluži bodovat, protože v souběžně hraném utkání Randers vyhráli nad Rumuny a předskočili nás o bod v tabulce.


Sdílet článek