Alkmaar Evropská konferenční liga UEFA, 2. kolo

AZ Alkmaar

1
0

FK Jablonec

Jablonec odehrál na půdě favorita naší skupiny Evropské konferenční ligy UEFA výbornou první půli. Jenže v druhém poločase rozhodl o domácím vítězství 1:0 Gudmunsson, naší tutovku zazdil Nešpor.

Jablonečtí fotbalisté nastoupili na půdě holandského Alkmaaru s jedinou změnou než v nedělnímu derby, na hrotu útoku nahradil zraněného Doležala útočník Čvančara.

Jako první zahrozili Jablonečtí, v páté minutě si na Holíkův nákop za obranu skvěle zaběhl Čvančara a k naší smůle minul jen o decimetry vzdálenější tyčku! Nepřesnou střelu poté vyslal na domácí branku ještě Pilař. Jablonec se favorita nezalekl, po deseti minutách hry se po Krobově centru snažil o zakončení hlavou Čvančara, brankář Alkmaaru spíše než balon trefil rukama ve výskoku jabloneckého útočníka, který se ale po ošetření vrátil na hrací plochu. Penalta se ale nepískala. Po dvaceti minutých hry měl náš tým výhodu standardní situace poblíž vápna, ale odchovanec Kubista dělovkou vylekal spíše diváky v horních řadách tribuny za brankou bez brankáře. Tým z města sýrů evidentně nebyl ve své kůži a diváci to dávali najevo pískotem. Jablonec byl překvapivě více na balonu a tlačil se do zakončení, další nepřesnou střelu na branku Vindahl-Jensena vyslal kapitán Považanec, hlavička Čvančary zase mířila jen do středu branky. Ve 35. minutě se náš tým prokombinoval do vápna soupeře, tentokrát zakončoval Krob, jenže trefil jen bránícího Suguwara.

Až v závěru prvního poločasu Alkmaar Jablonec trochu přitlačil. Domácí se na první zakončení zmohli až těsně před odchodem do kabin, z malého vápně ale střelu Gudmunssona Hanuš stačil vyrazit na roh!

Do druhého poločasu musel trenér Rada nuceně střídat, zraněného Čvančaru nahradil na hrotu Nešpor. Sedm minut po změně stran ale náš tým z ničeho nic kapituloval, Wijndal našel ve vápně trestuhodně neobsazeného Gudmundssona, který neměl problém otevřít skore – 1:0.

Poté napřáhl před vápnem Karlsson, brankář Hanuš se proletěl vzduchem, projektil holandského útočníka naštěstí minul Hanušovu svatyni! Jablonecký brankář byl po změně stran více v permanenci, skvěle vytěsnil Gudmundssonovu střelu z úhlu mířící do vzdálenější šibenice.

V 64. minutě mohlo být srovnáno, centrovaný balon do vápna si špatným odkopem srazil na vlastní břevno Hatzidiakos, míč mohl dát do prázdné branky dobíhající Nešpor, neskutečně však netrefil balon sám před odkrytou brankou!

Po chybě Zeleného táhl brejkovou situaci domácí Aboukhlal, místo přihrávky na nabíhající spoluhráče zvolil naštěstí pro naše barvy nepřesnou střelu. Alkmaar byl v druhé půli mnohem nebezpečnější. V 79. minutě našel Sugawara centrem ve vápně nekrytého Gudmundssona, ten si míč prvním dotykem zpracoval a druhým rozezvonil břevno Hanušovy brány! Skákavou střelou vyděsil Hanuše ještě Karlsson.

Jablonečtí už se v závěru zápasu na větší odpor nezmohli a tak na půdě favorita skupiny D musí přijmout těsnou porážku 0:1.


Sdílet článek