FORTUNA ČFL B, 10. kolo

FK Dukla Praha

0
3

FK Jablonec

Jablonecká rezerva dosáhla v neděli na druhé vítězství v řadě. Tříbodový zisk za výhru 3:0 si celek kouče Jaroslava Vodičky veze ze hřiště Dukly Praha.

Po úvodním oťukávání jako první zahrozili Jablonečtí, po rohovém kopu Daníčka však zmatků v domácí obraně nikdo nedokázal využít v naší vedoucí branku. „Začátek ale nebyl úplně podle našich představ. Nějakých pětadvacet minut jsme se srovnávali s jejich kombinační hrou. Před zápasem jsme museli udělat ještě jednu změnu, protože nemohl hrát Patrik Haitl, místo kterého šel Werani,“ vysvětloval asistent jabloneckého kouče Tomáš Čížek.

Vyrovnaný první poločas přetavil Vodičkův celek ve své vedení v 39. minutě. Na naší pravé straně tečoval míč od Rozkovce na branku Diviš, brankář Štefan stačil balon jen vyrazit a pohotový Štěpánek dorazil míč do okryté branky – 0:1. Dukla mohla srovnat těsně před odchodem do kabin, ale rychlý brejk umístil jeden z jejich hráčů těsně vedle vybíhajícího Vajnera i jeho tyčky!

Deset minut po změně stran Daníček napadal domácí rozehrávku, a to se našim barvám náramně vyplatilo. Dostal tím totiž do nesnází brankáře Dukly Štefana a ten musel Daníčka ve vápně faulovat, pískala se penalta a brankář navíc vyfasoval žlutou kartu. S pokutovým kopem si s přehledem poradil kapitán týmu Rozkovec a dal na 0:2.

Na jablonecké straně bylo znovu veselo za další tři minuty, to Rozkovec vybojoval balon ve středu hřiště a přenesl hru na pravé křídlo na Weraniho, jeho centr do vápna poslal do sítě ve skluzu střídající Svrček a přidal třetí branku Jablonce – 0:3. Pražané se už na odpověď nezmohli, hosté z Jablonce byli více na balonu a na sever Čech si odvážejí tři body za tříbrankové vítězství, které je katapultovalo na průběžnou druhou příčku ČFL za vedoucí Přepeře.

Asistent hlavního kouče Tomáš Čížek hodnotil zápas pozitivně. „Po tom začátku jsme se trochu srovnali a začali získávat balony. Překonávali jsme jejich blok a byly z toho i šance. Dva góly byly přesně po tom našem rychlém zisku míče. Třeba u té penalty, byli jsme na ně dobře nastoupený, kluci to vypresovali a získali penaltu,“ chválil jablonecké fotbalisty Čížek.

Následující kolo přivítají Jablonečtí v Břízkách v sobotu 9. října od 10:15 hodin Živanice.


Sdílet článek