Břízky FORTUNA ČFL B, 4. kolo

FK Jablonec

1
0

FC Slovan Liberec

Po dobrém a zodpovědném výkonu porazili svěřenci trenéra Jaroslava Vodičky v rivalském derby sousední Slovan Liberec. O naší výhře rozhodl ve 24. minutě po pěkné akci Rozkovec.

V prestižním souboji se Jablonečtí rozjížděli pozvolna, po deseti minutách hry nebyl přesný v zakončení ze střední vzdálenosti Rozkovec. Dost problémů nadělal hráčům soupeře i prudký přízemní centr Haitla skrz pokutové území, na který Diviš v pádu nedosáhl. Poté předvedl menší zaváhání v rohu vlastního pokutového území náš brankář Vajner, ale ošemetnou situaci mu pomohli vyřešit vlastní obránci. Vedení se Jablonec dočkal ve 23. minutě po oku lahodící akci, na jejíž konci Diviš z pravé strany hřiště našel v náběhu před vápnem volného Rozkovce, který umístěnou střelou k tyči poslal zelenobílý celek do vedení!

Záhy přišly i další šance Jabloneckých, Černáka ve dvojšanci napoprvé vychytal Vliegen a z dorážky už byla našemu talentovi branka soupeře malá. Dobře se do šance propracoval i Diviš, zaseknutím se zbavil libereckého strážce, jenže technický obstřel poslal mimo branku Slovanu. Do poločasu ještě mířil hlavou jen do středu branky kapitán Skuhravý.

Po změně stran pádil sám na brankáře opět Diviš, jenže branku Liberce opět minul! Náš brankář Vajnar se zase zaskvěl proti zakončení Bíny, těsně vedle naší tyče skončil i pokus Polyáka. Jablonečtí poté museli nuceně střídat, když zraněného kapitána Skuhravého vystřídal Michal Štěpánek. Právě on měl další dobrou příležitost, ale jeho hlavička se mezi Vliegenovy tyče nevešla. Liberečtí se do souvislejšího tlaku i díky zodpovědné hře Jablonce nedostávali, naopak domácí měli ještě dvě dobré příležitosti. Nejdříve pelášil sám na brankáře Kinčl, ale jeho pokus byl nakonec zablokován. S uplynutím řádné hrací doby se ještě prosmýkl podél brankové čáry Daníček, zpětnou přihrávkou našel Diviše, který ale přestřelil branku Slovanu.

Jablonec se díky zodpovědnému výkonu raduje z druhého vítězství v sezoně, spokojen byl po zápase i trenér Jaroslav Vodička. „Byl to obraz úplně něčeho jiného než v minulém zápase. Z obou stran to bylo dobré utkání. Jen mě mrzí, že jsme nedokázali přidat druhý gól. Bylo to derby, mělo to všechno. O gól si myslím, že jsme byli lepší. Nikdy nevyzdvihuji jednotlivce, ale dneska byl nejlepší muž na place jednoznačně Munzar. Dobré výkony předvedli i mladí a střídající, takhle by to mělo být,“ uznale pokýval hlavou spokojený jablonecký lodivod.

V dalším programu ČFL nás nyní čekají dva zápasy na hřišti soupeřů na Bohemians 1905 a ve Zbuzanech, doma se představíme opět až 11. září proti Mladé Boleslavi.


Sdílet článek