Rudolf-Harbig-Stadion Přípravná utkání, 0

SG Dynamo Dresden

3
1

FK Jablonec

Náš tým má za sebou první přípravný zápas, v kterém podlehl na hlavním stadionu druholigového německého Dynama Drážďany 1:3. Trenér Rada dal příležitost všem hráčům v obou poločasech.

Příprava jabloneckých fotbalistů na novou sezonu je v plném proudu, první větší herní prověrku absolvoval Radův tým u našich německých sousedů v Drážďanech. Místní Dynamo si v minulé sezoně prvním místem vybojovalo druholigovou příslušnost a zápas s Jabloncem se odehrál na jejich hlavním stadionu Rudolf-Harbig-Stadion s kapacitou 32 tisíc diváků.

V saském městě na Labi zahrozil po úvodních deseti minutách z úhlu Krob, ale domácího brankáře Brolla nepokořil. O deset minut později mohl otevřít skore přípravného zápasu domácí Sohm, ten dostal dobrou přihrávku za obranu, ale gólman Hanuš mu stačil zakončení z úhlu srazit na roh. Ve 22. minutě jablonecká obrana nezachytila náběh Herrmanna, ten přistrčil míč ještě ke kopačkám neobsazeného Dafernera, který už měl jednoduchou pozici ke vstřelení úvodní branky zápasu - 1:0.

Srovnáno mohlo být jen o minutu později, Krob však povedený trestný kop opřel jen do spojnice břevna a tyče domácí branky! Více nebezpeční však byli Němci, jablonecké hráče hodně vylekal nepříjemný přízemní centr Schrötera, který naštěstí prošel skrz celé pokutové území bez zakončení. Srovnáno bylo ve 36. minutě, to Krob chytře rozehrál standardní situaci nečekaně místo centru na zabíhajícího Kratochvíla, který pěknou střelou pod břevno srovnal na 1:1!

Záhy ale jabloneckého kouče Petra Radu rozohnila defenzivní práce jeho svěřenců. Nejdříve po podklouznutí Malinského zpacifikoval na brankové čáře hlavičku Hosinera brankář Hanuš. Vzápětí pronikli z naší pravé strany hřiště do vápna hned dva hráči domácích, ale dobrý obranný zákrok předvedl tentokrát Kratochvíl. Ve 42. minutě propadl Herrmannův dlouhý nákop z půlky hřiště přes Hübschmana až na zabíhajícího Hosinera, ten se zkušeně vyhnul i vybíhajícímu brankáři Hanušovi a těsně před odchodem do kabin poslal Dynamo do vedení 2:1! Tečku za prvním poločasem udělal po rohovém kopu Kroba prudkou hlavičkou nad břevno stoper Martinec.

Do druhé půle trenér Rada vystřídal, až na stopera Zeleného dostala stejnou minutáž celá nová jedenáctka. První v šanci byl ze středové formace Kubista, ale na lepší zakončení mu nevyšel přesně krok. Na opačné straně hřiště přestřelil jablonecké břevno střídající Stor. Útočník Čvančara zkoušel tečovat na německou branku nepřesný pokus Jovoviće, ale střela mířila jen do středu branky. V 59. minutě Jovovič nedokázal procpal podél brankové čáry míč na číhajícího Čvančaru, následoval rychlý brejk Drážďan do rozhozené obrany, čehož využil volný Daferner, který výstavní střelou nedal brankáři Hrubému šanci – 3:1.

Mladší jablonecká sestava měla problémy udržet déle míč na svých kopačkách, v obraně navíc dávali naši hráči soupeři až příliš prostoru. Když už se Jablonečtí dostali do solidního přečíslení, řešil ho Jovović zbrkle, přihrávat totiž mohl zcela volnému Pleštilovi. Dlouho se v zápase neukázal ani útočník Čvančara, který musel ze zdravotních důvodů vystřídat. Na hřiště se tak vrátil Holík, a byl to právě on, kdo mohl po rohovém kopu snížit, ale střelu z otočky na bližší tyč mu brankář Mytryushkin lapil. Strážce domácí svatyně se předvedl v dobrém světle i čtyři minuty před koncem, Jovovićovu střelu po vysunutí od Považance ke vzdálenější tyči také zneškodnil.

První jablonecká herní prověrka skončila tak skončila porážkou 1:3.


Sdílet článek