FORTUNA:LIGA, 22. kolo

FK Jablonec

1
1

AC Sparta Praha

Jan Silný
81’
85’
Tomáš Čvančara

Ve středeční dohrávce 22. kola FORTUNA:LIGY jablonečtí fotbalisté remizovali na Střelnici se Spartou 1:1. Obě branky padly v druhém poločase po rohových kopech.

Jablonecký kouč chtěl původně do středeční dohrávky vyslat stejnou základní jedenáctku jako v neděli proti Hradci Králové, ale v ní došlo na poslední chvíli ke změně, když marodného Kratochvíla nahradil narychlo Pleštil. Hostující trenér Vrba udělal oproti derby se Slávií celkem čtyři změny, chyběli oba Krejčí, Hancko, Haraslín i Panák, na stopera se tak zatáhl Pavelka.

Oba týmy na sebe narazily přesně po týdnu znovu, tentokrát v ligové soutěži. Sparťané v úvodu drželi více balon, první se snažil zakončovat Souček, ale jeho rána k brankáři neprošla. Hodně emocí vzplálo po vysoké noze Dočkala proti Houskovi, za krvavé zranění v obličeji jabloneckého záložníka však vyfasoval sparťanský kapitán jen žlutou kartu. Houska po ošetření v zápase pokračoval s obvazem na hlavě. Na další střelecký pokus se na Střelnici poměrně čekalo, až ve 31. minutě Hložek sklepl centrovaný balon ve vápně k Peškovi, ten ale v těžké pozici zamířil nad břevno. Pak z hloubi pole Hübschman vyslal za hostující obranu Silného, jeho zakončení stačil Holec nohou vytěsnit mimo své tyče! Sparťanský tlak byl s přibývajícím časem tentam a nebezpečnější byl Jablonec. Chvíli před odchodem do kabin si se sparťanskou obranou pohrál Malínský, následnou tvrdou střelou z úhlu ale Holce nepřekonal. V nastavení prvního poločasu poslal padající balon v soupeřově šestnáctce vysoko nad jižní tribunu Štěpánek. Považancovu skákavou střelu ze střední vzdálenosti zase nadvakrát zkrotil brankář Holec.

Deset minut po pauze vyslal kouč Rada na plac exsparťana Kadlece ve službách Jablonce. Útočník Silný měl na hrotu útoku těžkou pozici, přesto se dokázal v přesile obránců probít do zakončení, které skončilo rohovým kopem. Poté hosty vyplašil celocentr - polostřela z kopačky Považance, po kterém skončil míč těsně vedle vzdálenější tyče hostující branky. V 66. minutě dostal dlouhý míč mezi jablonecké stopery exjablonecký Čvančara, ale v poslední moment si míč trochu předkopl a brankář Hanuš byl u balonu o chlup dříve než sparťanský útočník. Devět minut před koncem vybojoval stoper Martinec rohový kop, po kterém Nykrín posadil míč na přední tyči přesně na hlavu Silného, který hlavou poslal Jablonec do vedení 1:0!

Hosté mohli pět minut před koncem srovnat, Čvančarovu střelu stihl u tyče ještě Hanuš vyrazit. Vzápětí ale po rohovém kopu hlavičkoval míč na branku Pavelka, Hanuš stihl míč vyrazit, ale na dorážku Čvančary už byl krátký – 1:1.

Více už se ve středečním podvečeru na jablonecké Střelnici neudálo a taky si oba týmy v dohrávce body rozdělily po remíze 1:1.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 1 Hanuš
O 22 Martinec
O 5 Štěpánek
O 12 Zelený yellow card
Z 95 Černák
Z 8 Houska down yellow card
Z 3 Hübschman
Z 6 Malínský down
Z 24 Pleštil down
Z 7 Považanec yellow card
U 20 Silný down goal yellow card

Náhradníci

B 30 Hrubý
Z 25 Kinčl
Z 25 Nykrín up assist
Z 14 Smejkal up
Z 19 Werani up
U 9 Ikaunieks
U 10 Kadlec up

AC Sparta Praha

B 77 Holec
O 17 H?jer
O 41 Vitík
O 28 Wiesner
Z 10 Dočkal yellow card
Z 36 Karabec down
Z 8 Pavelka
Z 21 Pešek down
Z 6 Souček yellow card
U 7 Čvančara goal
U 20 Hložek

Náhradníci

B 29 Heča
O 4 Gabriel
O 48 Suchomel
Z 22 Haraslín up
Z 9 Krejčí up
Z 56 Ryneš
Z 16 Sáček
47%

Držení míče

53%
9/5

Střely / Na branku

8/3
113

Vyhrané souboje

122
15

Fauly

22