FORTUNA:LIGA, 9. kolo

FK Jablonec

0
1

FC Slovan Liberec

37’
Ľubomír Tupta

Po třech zápasech se jablonečtí fotbalisté musí sklonit před svým sokem z Liberce. Derby severu rozhodla standardní situace Tupty. Jablonec své šance nezužitkoval, Knoblochovi zvolila tyč a břevno.

Do rivalského souboje vyslal kouč Rada očekávanou základní jedenáctku, oproti poslednímu ligovému duelu na Spartě se do útoku vrátil po zranění Doležal. Hosté na soupisku ještě nenapsali posilu z tohoto týdne záložníka Stocha, v základní sestavě chyběl i Gebre Selassie.

Diváci na Střelnici se před úvodním hvizdem rozloučili s dvojicí klubových legend, doktorem Janem Cholenským a bývalým hráčem a sekretářem Lubošem Šrejmou, oba se nesmazatelně zapsali do klubových kronik a v tomto týdnu nás navždy opustili.

Na Střelnici Jablonec zahrozil v osmé minutě po centru Holíka, ale ve vápně se v touze skórovat srazila hned dvojice hráčů v zelenobílém dresu. Po čtvrthodině hry si Jablonečtí vypracovali tutovku, míč vybojoval Považanec, skvěle uvolnil Kratochvíla, ten se ve vápně uvolnil přes obránce, ale Knobloch skvěle vyběhl a jabloneckého záložníka vychytal! Ve 20. minutě Pleštil prodloužil dlouhý balon na pravé straně na rozeběhnutého Holíka, jeho centr si srazil na vlastní tyč kapitán Liberce Mikula! Krobův trestný kop hlavičkoval Doležal pod břevno, ale jen do středu branky, kde stál připravený Knobloch. Jablonec měl celý první poločas územní převahu, další zmatky v liberecké obraně nastaly po dalším centrovaném balonu, ale sražení útočníka Doležala neposoudil hlavní arbitr jako nedovolené. Jenže hosté šli z ničeho nic paradoxně do vedení, ve 37. minutě měli výhodu standardní situace před jabloneckým vápnem po faulu Kroba, Tupta obstřelil zeď a Hanuš míč lovil míč u své levé tyče – 0:1. Hned vzápětí táhl Slovan další brejkovou situaci, Fukala hledal ve vápně volného Rondiće, ten na míč naštěstí těsně nedosáhl. Do poločasu mohl srovnat Zelený, ale odražený balon skrz houštinu těl neprošel, a tak odcházeli do kabin šťastnější hosté z Liberce.

Brzy po změně stran nedoskočil na centrovaný balon Kroba Doležal, Kubista na zadní tyči hlavou míč trefil, ale zamířil vysoko nad. Z úhlu následně prověřil Knoblochovu připravenost Pleštil. Deset minut po změně stran musel být ze hřiště na nosítkách odnesen zraněný Faško. Ze střední vzdálenosti zkusil zakončit Zelený, gólman však ztlumil míč v náruči. Na opačné straně hřiště si na hlavičku střídajícího Nečase počkal brankář Hanuš. V 65. minutě hlavou přiklepl míč Kratochvíl do šance Pleštilovi, ale jeho pokus skončil jen rohovým kopem. Po něm hlavičkoval těsně vedle střídající Čvančara. O čtyři minuty později parádní bombou z trestného kopu zaměstnal Kubista Knoblocha!

V 74. minutě si po centru Malinského nastřelil Mikula vlastní ruku, dál mohl zakončovat Houska, ale hosté míč vykopli z brankové čáry! Jablonec dál kroužil kolem libereckého vápna a tlak gradoval, po rohovém kopu Čvančara hlavičkoval do břevna, akce dál pokračovala a po vysunutí od Považance napálil znovu Čvančara zblízka Knoblocha! Jablonec už měl ve hře tři útočníky, ale stále se nemohl gólově prosadit. V závěru ještě hlavičkoval mimo po Krobově centru Čvančara. Houska z otočky napálil jen obránce.

Z převahy se urodila poslední obrovská šance v páté minutě nastavení, to ve vápně sklepl Doležal míč ke Čvančarovi, jeho pokus však zalezl na brankové čáře senzační Knobloch! Slovan tak bere v 57. derby severu všechny body a Jablonci se přiblížil v tabulce už na rozdíl jediného bodu.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 1 Hanuš
O 4 Holík
O 16 Krob yellow card
O 12 Zelený
Z 8 Houska
Z 17 Kratochvíl down
Z 27 Kubista
Z 11 Pilař down
Z 24 Pleštil down
Z 7 Považanec
U 15 Doležal

Náhradníci

B 30 Hrubý
O 23 Surzyn
Z 3 Hübschman
Z 6 Malínský up
Z 14 Smejkal
U 10 Čvančara up yellow card
U 26 Nešpor up

FC Slovan Liberec

B 34 Knobloch yellow card
O 37 Chaluš
O 24 Fukala
O 3 Mikula yellow card
O 2 Plechatý
Z 22 Faško down
Z 8 Havelka down yellow card
Z 17 Matoušek down
Z 14 Tiéhi yellow card
U 19 Rondić down
U 29 Tupta down goal

Náhradníci

B 1 Vliegen
O 23 Gebre Selassie
O 33 Purzitidis up
Z 11 Frýdek up
Z 25 Nečas up
U 9 Júsuf Hilál up
U 7 Rabušic up
61%

Držení míče

39%
18/7

Střely / Na branku

5/3
92

Vyhrané souboje

75
16

Fauly

20