FORTUNA:LIGA, 3. kolo

FK Jablonec

2
2

Bohemians Praha 1905

Václav Pilař
77’
Tomáš Čvančara
83’
16’
David Puškáč
90’
Jan Kovařík

Jen s bodem z domácího utkání s Bohemians se musí spokojit jablonečtí fotbalisté. Náš tým prohrával, pak otočil na 2:1 ale v nastaveném čase hosté z penalty srovnali.

Hned několik změn přichystal kouč Rada v základní sestavě proti Klokanům. Pravého obránce hrál uzdravený Holík, na stopera se místo Martince stáhl Kubista, ve středu zálohy dostal poprvé od svého přestupu na sever Čech v základní sestavě prostor Houska, křídla hráli Malinský s Pilařem.

Po úvodní desetiminutovce oťukávání přišla velká šance hostujících fotbalistů, Puškáčův balon propadl přes naše obránce do šance až k nabíhajícímu Vondrovi, Hanuš ale jeho zakončení z první stačil vyrazit!

Jablonec poprvé zahrozil po čtvrthodině hry po centru Holíka, ale Pilař balon ve vápně netrefil čistě. Skóre se poprvé měnilo v 16. minutě, Kovaříkův ideální centr z naší pravé strany našel Puškáče, kterého neuhlídal Kubista a hosté na Střelnici vedli 0:1.

Jablonec se dlouho nemohl prosadit do zakončení, až závěrečnou čtvrthodinu přitlačil svého soupeře. Po standardní situaci Kroba se míč odrazil ke Kubistovi, ten ale zblízka zbrkle pálil nad břevno Bačkovského svatyně. Pak se předvedl novic v jablonecké sestavě Houska, krásnou falšovanou střelou na vzdálenější tyč donutil brankáře k výbornému zákroku. Po rohovém kopu domácích zase Pilařovi nůžky zablokoval bránící Vondra, a Malinského zakončení ztlumil v náruči Bačkovský. Těsně před odchodem do kabin neprošel na hostující branku ani pokus Kratochvíla zblízka a Krob pálil vysoko nad.

Po obrátce se probil do pokutového území Pražanů slalomem Pilař, ale na zakončení už mu síly. nezbyly. Nejen že se dál nedařilo jabloneckým hráčům na hřišti, ale ke všemu se přidal i nepřesný sudí Klíma. Kouč Rada se snažil hru rozhýbat Pleštilem a Čvančarou. Ale ani v dalším průběhu zlepšení nepřicházelo. Znovu tak zahrozili Klokani, střídající Keita pálil prudce a těsně nad břevno!

Čtvrt hodiny před koncem po centrovaném balonu zasáhl brankář Bačkovský Pilaře a rozhodčí po kontrole s VAR nařídil penaltu pro Jablonec! Míč si na penaltový puntík postavil sám faulovaný Pilař a přesnou utaženou střelou k tyči vyrovnal na 1:1!

Z rychlého protiútoku zkoušel technický obstřel Hronek, ale cíl o dost minul. Domácí s podporou diváků ožili. V 83. minutě hostující Kovařík chyboval špatnou přihrávkou na Levina, toho využil střídající Čvančara a přesnou střelou k bližší tyči otočil vývoj na stranu Jablonce – 2:1!

Další šance přišla pět minut před koncem, Pleštil ani Doležal závar v pokutovém území Bohemians nevyřešili gólově. Hosté si v pětiminutovém nastavení vypracovali šanci Köstla, ten ale naštěstí pálil jen nad Hanušovo břevno.

VAR v nastaveném čase znovu zasáhl do hry, tentokrát odhalil při šanci Köstla zřejmě faul Hübschmana na Bederku a také hosté měli výhodu pokutového kopu. Směr penalty sice Hanuš vystihl, ale na přesnou střelu Kovaříka nedostáhl – 2:2. Na Střelnici se proto nakonec body dělily.


Sdílet článek

FK Jablonec

B 1 Hanuš
O 4 Holík
O 16 Krob
O 12 Zelený
Z 8 Houska down
Z 17 Kratochvíl down
Z 27 Kubista
Z 6 Malínský down
Z 11 Pilař down goal
Z 7 Považanec yellow card
U 15 Doležal down

Náhradníci

B 30 Hrubý
O 22 Martinec up
O 23 Surzyn up
O 5 Štěpánek
Z 3 Hübschman up
Z 24 Pleštil up
U 10 Čvančara up goal

Bohemians Praha 1905

B 99 Bačkovský
O 27 Bederka
O 16 Dostál down
O 23 Köstl yellow card
O 20 Vondra
Z 22 Fulnek down
Z 7 Hronek
Z 12 Kovařík goal assist
Z 19 Květ down
Z 6 Levin yellow card
U 24 Puškáč down goal

Náhradníci

B 1 Valeš
O 5 Bartek up
O 15 Krch
Z 11 Novák
Z 25 Vacek up yellow card
U 9 Keita up
U 10 Koubek up
57%

Držení míče

43%
10/5

Střely / Na branku

6/3
95

Vyhrané souboje

84
12

Fauly

18