FORTUNA:LIGA, 2. kolo

FK Mladá Boleslav

3
0

FK Jablonec

Daniel Fila
11’
Milan Škoda
14’
Milan Škoda
79’

Našim fotbalistům se vůbec nepovedlo dobře se naladit na čtvrteční pohárový zápas. V druhém ligovém kole podlehli v nedaleké Mladé Boleslavi jednoznačně 0:3.

Na pažit posílené Mladé Boleslavi vyběhla v zelenobílé kombinaci totožná základní jedenáctka, která v úvodním kole vyzrála na ostravský Baník.

První příležitost si vypracoval náš tým v 6. minutě Krobův centr z levé strany zakončoval pohotově a přesně k tyči útočník Doležal, ale brankář Šeda stačil míč vytěsnit na roh! Domácí příznivci si vzápětí zařvali gól, jenže předčasně, rozhodčí totiž odmávali zakončujícímu Filovi ofsajd. Jenže skore se přesto měnilo za další dvě minuty, Ewerton vyškolil na pravé straně Štěpánka a pak přihrál do zakončení Filovi, který poslal domácí do vedení 1:0. Za další tři minuty znovu pravý obránce Štěpánek v tísni zahrál z křídla příliš malou domů brankáři Hanušovi, jenže u balonu byl dříve než vybíhající jablonecký brankář číhající útočník Škoda, ten hravě obešel našeho gólmana a do prázdné branky skoroval na 2:0!

Středočeši byli po rychlém dvoubrankovém vedení na koni a měli i další šance. Po centrovaném míči nasměroval svou hlavičku jen do boční sítě Ladra. Nepřesně zakončoval i Preisler a ve dvojšanci vychytal Hanuš znova Ladru. Jablonečtí se nezmohli na víc než na propagační střely ze střední vzdálenosti a tak sáhl kouč Rada už po půlhodině k prvnímu střídání. Chybujícího obránce Štěpánka nahradila letní posila z Pardubic Surzyn.

Po podklouznutí Preislera se zjevil v zakončení Malinský, jenže zvolil jen slabou střelu, která byla pro Šedu lahůdkou. Pak si pěkně narazil Malinský s Kubistou a vzápětí poslal do vápna dobrý centr na hlavu Doležala, jenže ten trefil přesně náruč mladoboleslavského brankáře!

Tři minuty po změně stran Kratochvíl uvolnil za obranu Pleštila, ten hledal před brankou volného Doležala, těsně před ním však dobře zasáhl brankář Šeda. Slabší chvilku si na opačné straně hřiště vybral náš brankář Hanuš, vypadl mu totiž míč před Filou, ale vzápětí svou chybu napravil a míč zalehl. Jablonec se tlačil do zakončení, ale zároveň si musel dávat velký pozor na brejkové situace domácích. Tutovku na snížení měl Jablonec v 55. minutě, Pleštil se prohnal velkým vápnem soupeře a vysunul až před brankáře Kubistu, jeho tutovku zmařil skvělým obraným zákrokem Karafiát! Po delší době zahrozila i Boleslav, dloubáček Ewertona do nebezpečného prostoru na malém vápně nedokázal Fila s Ladrou doklepnout do odkryté branky. Neuvěřitelné zmatky v naší obraně přišly v 73. minutě, Hanuš při nich fantasticky vychytal Dancáka, Škodovu následnou tutovku stačili zblokovat hráči na roh! O poslední šanci na bodový zisk se náš tým připravil v 78. minutě, to naši hráči nedůrazně pokryli útočníka Škodu při rohovém kopu Skaláka a ten prudkou hlavičkou nedal Hanušovi šanci – 3:0.

Jablonečtí trenéři prostřídali, ale dál byli nebezpečnější už jen fotbalisté z města automobilů. Do naší obrany se vřítil Mašek a jen díky dobrému zákroku Hanuše neinkasoval Jablonec čtvrtou branku. Mašek se za hlavu držel i v 90. minutě, tentokrát dobře zahrál míč do zázemí stoper Zelený. Jablonec podlehl v Mladé Boleslavi jasně 0:3 a má o čem přemýšlet.


Sdílet článek

FK Mladá Boleslav

B 33 Šeda
O 22 Douděra yellow card
O 44 Karafiát
O 27 Preisler
O 17 Suchý
Z 16 Dancák
Z 20 Ewerton down assist
Z 9 Ladra down
Z 8 Matějovský down
U 23 Fila down goal
U 21 Škoda down goal goal

Náhradníci

B 13 Halouska
O 3 Plechatý
Z 6 Mašek up
Z 28 Mašek up
Z 10 Skalák up assist
Z 32 Smrž up
U 14 Stránský up

FK Jablonec

B 1 Hanuš
O 16 Krob down
O 22 Martinec
O 5 Štěpánek down
O 12 Zelený
Z 17 Kratochvíl down yellow card
Z 27 Kubista down
Z 6 Malínský down
Z 24 Pleštil
Z 7 Považanec
U 15 Doležal

Náhradníci

B 13 Vajner
O 23 Surzyn up
Z 8 Houska up
Z 3 Hübschman
Z 11 Pilař up yellow card
Z 14 Smejkal up
U 10 Čvančara up
52%

Držení míče

48%
16/9

Střely / Na branku

13/6
81

Vyhrané souboje

106
13

Fauly

8