FORTUNA:LIGA, 32. kolo

1.FK Příbram

1
0

FK Jablonec

Jiří Mezera
77’

Jedenáctizápasová šňůra bez porážky skončila v nejméně vhodnou dobu. Jablonec své šance v Příbrami neproměnil, domácí svou jedinou ano rozhodli o výhře 1:0 třináct minut před koncem.

S jednou jedinou změnou vyrukoval Radův Jablonec u Litavky na sestupem ohroženou Příbram. Po trestu odpykání trestu za červenou kartu se do sestavy vrátil Kratochvíl na úkor zraněného útočníka Schranze.

Jablonec zahrozil hned v úvodu, už ve 4. minutě domácí chybovali po autovém vhazování u své branky a do jejich vápna se vřítil nebojácně Považanec, z úhlu ale rozezvonil jen tyčku! Pak obral u vlastního rohového praporku Kingueho napadající útočník Doležal, ale přihrávka na zcela volného Kratochvíla, který už mohl zakončovat, bohužel neprošla. Po pětadvaceti minutách hlavou prodloužil dlouhý výkop brankáře Hanuše hlavou Doležal do běhu pro osamoceného Kratochvíla, jeho šanci ale brankář Šimon zmařil, když míč stačil pravou nohou vykopnout! Vychýlenou střeleckou mušku měl i Pleštil, po sérii narážeček pálil z otočky poblíž penaltového puntíku také mimo. V poli byla hra vyrovnaná, Jablonec totiž neudržel dlouho balon na svých kopačkách. Středočeši zahrozili po nepříjemném prudkém centru Pilíka, ošemetnou situaci ale vyřešil před Lubegou brankář Hanuš. Ještě do poločasu se prodral do vápna z pravé strany Pleštil, přihrávku na Doležala mu ale domácí obránci vystihli. V nastaveném čase se ještě snažil prosadit hlavou po rohovém kopu stoper Kubista, ale míč poslal vysoko nad branku.

V začátku druhé půle zariskoval při rozehrávce stoper Zelený a mohl děkovat včasnému vyběhnutí brankáře Hanuše, který byl u balonu o chloupek dříve než dotírající Lubega. Našemu týmu se nedařilo podle představ, hra byla hodně rozkouskovaná a nepřesná a to z obou stran. Příbramští vyzkoušeli pozornost brankáře Hanuše střelou Zorvana ze střední vzdálenosti. Trenér Rada se snažil oživit hru a poslal na hřiště v 65. minutě hned dvojici čerstvých hráčů Smejkala a Pilaře. Za hranicí vápna napřáhli Doležal i Smejkal ale oba pokusy stačili domácí obránci zablokovat. Dvacet minut před koncem mohl rozhodnout Krob, jeho pokus z vápna ale stačil vykopnout z brankové čáry Cmiljanovic.

V 76. minutě kopali domácí standardní situaci Pilíkem, brankář Hanuš u vzdálenější tyče vyrazil míč jen před sebe k nohám Mezery, pro kterého nebyl problém z blízka přivést domácí do vedení 1:0. Jablonec mohl vyrovnat hned po rozehrání po akci střídajících hráčů, povedený centr poslal do vápna Smejkal, jenže Pilař trefil ve stoprocentní šanci jen brankáře Šimana! Domácí hráli až do závěrečného hvizdu v euforii a nedovolili Jablonci ani náznak šance. Náš tým přišel o svou sérii jedenáct zápasů bez porážky v řadě, v nejméně vhodnou dobu a zkomplikoval si boj o druhou příčku.


Sdílet článek

1.FK Příbram

B 14 Šiman
O 33 Kingue down
O 4 Kingue
O 18 Mezera goal yellow card
O 32 Nový
Z 6 Pilík yellow card
Z 17 Rezek
Z 25 Soldát
Z 7 Zorvan down
U 29 Lubega down
U 9 Vávra down

Náhradníci

B 26 Kočí
O 13 Cmiljanovič up
O 15 Kvída up
Z 30 Antwi up yellow card
Z 12 Januška
Z 31 Voltr up
U 10 Dočekal

FK Jablonec

B 1 Hanuš
O 16 Krob down
O 5 Štěpánek
O 12 Zelený yellow card
Z 3 Hübschman down
Z 25 Jovovič down
Z 10 Kratochvíl yellow card
Z 27 Kubista
Z 24 Pleštil down yellow card
Z 7 Považanec
U 15 Doležal

Náhradníci

B 30 Hrubý
O 22 Martinec
O 39 Podaný
Z 8 Hrubý up
Z 11 Pilař up
Z 14 Smejkal up
U 19 Chramosta up
48%

Držení míče

52%
4/3

Střely / Na branku

10/4
92

Vyhrané souboje

88
13

Fauly

20